Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

Šorīt sniegs un apledojums visā Latvijā, galvenokārt Kurzemē, Zemgalē un Latgalē, apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informē VSIA "Latvijas Valsts ceļi".

Sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 109 ziemas tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir:Vidzemes šosejā (A2) no Vangažiem līdz Līgatnei un no Virešiem līdz Veclaicenei, Valmieras šosejā (A3) no Murjāņiem līdz Braslas tiltam, Rīgas apvedceļa (Baltezers-Saulkalne) (A4) visā posmā, Rīgas apvedceļa (Salaspils-Babīte) (A5) visā posmā, kā arī Daugavpils šosejas (A6) visā posmā.

Tāpat apgrūtināti braukšanas apstākļi Bauskas šosejas (A7) visā posmā, Jelgavas šosejas (A8) visā posmā, Liepājas šosejā (A9) no Rīgas līdz Apšupes krustojumam un no Blīdenes līdz Liepājai, Ventspils šosejā (A10) no Rīgas līdz Kūdrai un no Usmas līdz Ventspilij, autoceļa Liepāja–Lietuvas robeža (Rucava) (A11) visā posmā, Rēzeknes šosejas (A12) visā posmā, autoceļā Krievijas robeža (Grebņeva)–Rēzekne–Daugavpils–Lietuvas robeža (Medumi) (A13) visā posmā, Daugavpils apvedceļa (A14) visā posmā, Rēzeknes apvedceļa (A15) visā posmā un autoceļa Tīnūži–Koknese (P80) visā posmā.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Ventspils, Liepājas, Kuldīgas, Saldus, Tukuma, Dobeles, Jelgavas, Bauskas, Ogres, Aizkraukles, Alūksnes, Gulbenes, Balvu, Jēkabpils, Madonas, Rēzeknes, Ludzas, Preiļu, Daugavpils un Krāslavas apkārtnēs.

Ziemā uz ceļa var būt gan sniegs, gan apledojums! Snigšanas laikā uz galvenajiem autoceļiem drīkst būt 6 cm sniega, uz mazāk noslogotajiem asfaltētajiem ceļiem – līdz pat 10 cm. Lai cik rūpīgi strādātu, autoceļu uzturētājs nevar novērst ziemu pavisam.

Autovadītājiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot drošu distanci ar priekšā braucošajiem transportlīdzekļiem.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!