Foto: LETA

Politiskā spēka "Suverēnā vara" līdere vasarā gaidāmajās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās būs Jūlija Stepaņenko, tāpat sarakstā iekļauts savulaik Saeimā no "Saskaņas" ievēlētais Sergejs Dolgopolovs, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas publicētā informācija.

"Suverēnās varas" EP vēlēšanu līderu vidū ir arī bijušās deputātes Ļubova Švecova un Karina Sprūde. Kā arī ar pēdējo numuru startē bijušais Rīgas domes deputāts Vjačeslavs Stepaņenko

Tāpat politiskā spēka EP vēlēšanu kandidātu sarakstā iekļauti SIA "GPRS" valdes priekšsēdētāja Gita Priede, pensionārs Armands Kaļišuks, SIA "Crystalinx" valdes loceklis Timurs Safiuļins un "Selskap Dominante" valdes priekšsēdētājs Uģis Sprincis.

"Suverēnās varas" EP vēlēšanu kandidātu vidū ir arī ārsts homeopāts Pāvels Naumovs, SIA "Art Tehno" valdes priekšsēdētājs Ēriks Flaumanis un SIA "Lux Light" direktore Jeļena Potjomkina.

No politiskā spēka uz EP kandidē arī SIA "Lauva Konsult" valdes loceklis Jānis Lauva, Latvijas vieglo taksometru nozares darba devēju organizācijas valdes loceklis Aleksejs Ignatjevs, pašnodarbinātais Viesturs Rozenbergs un poliklīnikas "Aura" vispārējās aprūpes māsa Oksana Sadigova.

Programmā politiskais spēks norāda, ka tas ir gatavs kļūt par Latvijas konservatīvās sabiedrības pārstāvi Eiropā. Partija rosinās jautājumu par Eiropas Savienības dalībvalstu izstāšanos no Eiropas Padomes konvencijas par vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršanu un apkarošanu šīs konvencijas ideoloģijas dēļ.

"Suverēnā vara" arī pauž nepieciešamību apturēt līdzekļu izšķērdēšanu dažādām dzimumu līdztiesību programmām un klimata neitralitātes idejām. Vienlaikus partija pauž atbalstu cilvēka cienīgai pensiju aprēķināšanai un piešķiršanai.

"Suverēnā vara" arī vēlas noteikt Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētkus 15. augustā par svētku dienu visās Eiropas Savienības dalībvalstīs, veicinot Aglonas atpazīstamību Eiropā.

EP vēlēšanas gaidāmas 8. jūnijā. Tajās Latvija ir viens vēlēšanu apgabals, no kura EP jāievēlē deviņi deputāti.

Tiesības piedalīties EP vēlēšanās ir Latvijas pilsoņiem, kā arī citu ES dalībvalstu pilsoņiem, kuri vēlēšanu dienā sasnieguši 18 gadu vecumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!