Foto: DELFI

Covid-19 krīze un pēdējo gadu pieredze Neatliekāmas medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD) pierādījusi divu personu brigāžu efektivitāti, un šāds modelis tiks izmantots biežāk, preses konferencē medijiem trešdien, 21. februārī, sacīja dienesta vadītāja Liene Cipule.

Divu mediķu brigādē ir jaunas, speciāli tam piemērotas mašīnas. Šobrīd tādi ir 47 "Volkswagen Transporter" busiņi, kurus var vadīt ar B kategoriju. Tāpat arī medicinīskais aprīkojums divu personu brigādēs ir vieglāks – jaunais defibrilators 15 kilogramu vietā sver vien piecus.

Kā galvenos ieguvumus šīm brigādēm Cipule uzsver brigāžu reaģēšanas laika uzlabošanos – strādājot vairāk brigādēm ar mazāku cilvēku skaitu, mediķi uz dzīvībai kritiskiem izsaukumiem var ierasties ātrāk.

Šo divu personu brigādes modeli izmanto liela daļa pasaules valstu, kā arī tas atzīts par labu esam arī šeit Latvijā. NMPD vadītāja vairākkārt sacīja, ka NMPD darbā nozīme ir mediķu profesionalitātei, nevis skaitam. Līdz šim biežāk sastopamā trīs cilvēku brigāde joprojām būs sastopama, taču biežāk lauku reģionos.

Veselības apdrošināšanai NMPD – darba grupa

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!