Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievijas prezidents, agresors Vladimirs Putins atlaidis savas karaflotes komandieri pēc tam, kad okupanti cietuši vairākus pazemojošus zaudējumus Melnajā jūrā, ziņo Ukrainas amatpersonas, uz kurām atsaucas "Financial Times" (FT).

Putins atlaida admirāli Nikolaju Jevmenovu, kurš vadīja floti kopš 2019. gada, un aizstāja viņu ar Ziemeļu flotes komandieri Aleksandru Moisejevu, FT pastāstīja divas Ukrainas amatpersonas.

Putina lēmums demonstrē, kā Ukraina ir piespiedusi Krieviju mainīt savas darbības Melnajā jūrā, neraugoties uz agresoru skaitlisko un resursu pārspēku šajā reģionā. Izmantojot modernus ieročus, ko piegādā Rietumvalstis, un pašas ražoto dronu iespējas, Ukraina ir nogremdējusi vairākus Krievijas karakuģus un notriekusi daudzas vērtīgas lidmašīnas, liekot Krievijai pārvietot Melnās jūras floti.

Ukrainas amatpersonas, kas apstiprināja izmaiņas Krievijas flotes vadībā, medijam atklāja, ka nedēļas nogalē notikušais Ukrainas uzbrukums lidmašīnu remonta objektā Taganrogas pilsētā ir kritiski sabojājis divas okupantu tāla darbības rādiusa radaru noteikšanas lidmašīnas A-50.

Laikraksts "Izvestija", kas pieder vienam no Putina tuvākajiem draugiem, vēstīja, ka Moisejevs svētdien nomainījis Jevmenovu, atsaucoties uz anonīmiem avotiem. Kremļa pārstāvis Dmitrijs Peskovs atteicās komentēt šo ziņojumu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!