Foto: DPA/Scanpix/LETA

Krievija agresīvajā karā pret Ukrainu cieš satriecošus zaudējumus, Ukrainas Aizsardzības kontaktgrupas sanāksmē Ramšteinā otrdien paziņojis ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins.

"Vairāk nekā divus gadus ukraiņu spēki cītīgi un prasmīgi cīnās pret Putina agresiju. Krievija ir samaksājusi satriecošu cenu par Putina impēriskajiem sapņiem. Kopš Putina iebrukuma sākuma 2022. gada februārī nogalināti vai ievainoti ir vismaz 315 tūkstoši Krievijas karavīru," Ostina teikto citē aģentūra UNIAN.

Karaspēka apgādāšanai, tehnikas izvietošanai un uzturēšanai ar mērķi iebrukt Ukrainā Krievija iztērējusi līdz 211 miljardiem dolāru, uzsver Ostins.

"Putina izvēlētais karš Krievijai izmaksās 1,3 triljonus dolāru no iepriekš prognozētās ekonomiskās izaugsmes līdz 2026. gadam," papildina ministrs.

Savukārt Ukrainas aizstāvji turpina graut Kremļa militārās spējas, turpina Pentagona vadītājs.

"Ukraina ir nogremdējusi, iznīcinājusi vai bojājusi aptuveni 20 vidējos un lielos Krievijas karakuģus. Un Ukraina turpina notriekt Krievijas militārās lidmašīnas," atzīmē ministrs.

Saskaņā ar Ukrainas armijas Ģenerālštāba datiem kopš pilna mēroga iebrukuma sākuma Krievija Ukrainā zaudējusi vairāk nekā 431 tūkstoti karavīru, no tiem 810 aizvadītās diennakts laikā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!