Foto: AFP/Scanpix/LETA

Krievijas karaspēkam trešdien ar artilēriju apšaudot Harkivas apgabalu, tika nogalināti vismaz trīs civiliedzīvotāji, savukārt Krievijas raķešu uzbrukumos Odesas pilsētai gājuši bojā vismaz četri un ievainoti 14 civiliedzīvotāji, paziņoja Ukrainas varas iestādes.

Vēl divi cilvēki tika ievainoti Harkivas apgabala Lipcu ciemā, lietotnē "Telegram" paziņoja apgabala administrācijas vadītājs Olehs Siņehubovs. Šajā ciemā, kas atrodas apmēram 10 kilometrus no Krievijas robežas, tika nodarīti postījumi veikalam un aptiekai.

Citā uzbrukumā tika ievainots vismaz viens cilvēks, kad divas slīdbumbas tika nomestas Harkivas apgabala Vovčanskas pilsētā.

Ukraina vairāk nekā divus atvaira Krievijas pilna apjoma iebrukumu. Harkivas apgabals valsts ziemeļaustrumos pēdējās nedēļās ir bijis pakļauts sevišķi smagiem gaisa uzbrukumiem.

Starp raķešu uzbrukumu upuriem Odesā bija 10 gadus veca meitene. Vairāki no ievainotajiem bija kritiskā stāvoklī. Uzbrukumi tika veikti ar ballistiskajām raķetēm "Iskander", paziņoja Odesas apgabala kara administrācijas vadītājs Olehs Kipers.

Uzbrukumi Odesai notika zīmīgā dienā, jo 1944.gada 10.aprīlī pilsēta tika atbrīvota no vācu okupācijas spēkiem. Odesas apgabala un pilsētas varas iestādes atzīmēja pilsētas atbrīvošanas 80.gadskārtu ar ziedu nolikšanas ceremoniju.

Vairāk nekā 80% ukraiņu turpina ticēt uzvarai pār Krieviju

Neraugoties uz neveiksmēm frontē, vairāk nekā 80% Ukrainas pilsoņu vēl arvien ir pārliecināti, ka tiks gūta uzvara pār Krieviju, un 59,5% no aptaujātajiem nelokāmi tic uzvarai, liecina Kijivas Razumkova institūta trešdien paziņoti aptaujas rezultāti.

Vēl 23,4% no respondentiem tiecās atbildēt apstiprinoši uz šo jautājumu, bet 11% tiecās atbildēt noliedzoši. Pārējie atturējās no atbildes.

Tikai 21,9% no aptaujas dalībniekiem bija pārliecināti, ka uzvara tiks gūta šogad. 34,5% gaida Krievijas sakāvi viena vai divu gadu laikā, bet pārējie uzskata, ka karš vēl ilgs vairāk nekā divus gadus.

Starp ukraiņiem, kas ir pārliecināti par uzvaru, 45,5% uzskata, ka tā ietvers krievu iebrucēju pilnīgu padzīšanu no Ukrainas teritorijas, ieskaitot Krimu.

Vēl 23,1% uzskata par uzvaru Krievijas armijas sabrukumu ar tai sekojošu kara pretinieku sacelšanos un Krievijas sadalīšanos. Nedaudz mazāk kā ceturtdaļa uzskata, ka Ukrainas uzvara būs kara izbeigšana bez Krievijas karapsēka pilnīgas izvešanas.

Aptauja tika veikta no 21.marta līdz 27.martam, tieši aptaujājot respondentus visās Ukrainas kontrolētajās valsts daļās. Tā aptvēra 2020 ukraiņus vecumā virs 18 gadiem, Aptaujas kļūdas līmenis ir 2,3%.

Ukraina: Krievijas dzīvā spēka zaudējumi sasniedz 450 890

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz ceturtdienas rītam sasnieguši 450 890 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 810 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma 2022.gada 24.februārī krievi zaudējuši 7137 tankus, 13 679 bruņutransportierus, 11 452 lielgabalus un mīnmetējus, 1040 daudzlādiņu reaktīvās iekārtas, 754 zenītartilērijas iekārtas, 347 lidmašīnas, 325 helikopterus, 9104 bezpilota lidaparātus, 2069 spārnotās raķetes, 26 kuģus un ātrlaivas, vienu zemūdeni, 15 298 automobiļus un autocisternas, kā arī 1882 specializētās tehnikas vienības.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!