Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Odesā turpinās Krievijas raķešu trieciena seku apzināšana – pagaidām zināms par astoņiem cietušajiem, no kuriem divi ir mazi bērni, svētdien ziņo UNIAN, atsaucoties uz pilsētas mēra Genārija Truhanova teikto.

Pēc viņa teiktā, sestdienas pievakarē Krievijas uzbrukuma rezultātā bojāta 51 māja, no kurām divas sagrautas līdz pašiem pamatiem.

"Izsisti gandrīz 300 logi, sagrauti jumti. Uz vietas strādā operatīvais štābs un komunālie dienesti," informējis pilsētas mērs.

Pēc Odesas apgabala prokuratūras datiem, Krievijas Federācijas bruņotie spēki sestdienas pievakarē devuši raķešu triecienu Odesai. Uzbrukumā dažādas pakāpes ievainojumus guvuši astoņi vietējie iedzīvotāji, tostarp divi 2020. un 2021. gadā dzimuši bērni.

Tai pat laikā, pēc Odesas apgabala valsts administrācijas vadītāja Oļega Kipera teiktā, starp hostpitalizētajiem ir arī kāda 80 gadus veca sieviete, kura ievainota galvā.

Tāpat slimnīcā ievietots pats jaunākais cietušais – trīs gadus vecs bērns, kuru savainojušas šķembas.

Vairums cietušo pēc medicīniskās palīdzības saņemšanas no tālākās hospitalizācijas atteikušies.

Pēc amatpersonu teiktā, šajā Krievijas uzbrukumā neviens nav gājis bojā tikai tāpēc, ka to māju, kas sagrautas līdz pamatiem, iedzīvotāji nav bijuši mājās, bet gan atradušies citās vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!