Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Slovākija piešķīrusi aizsardzību prokremliski noskaņotajam Ukrainas politiķim Artjomam Marčevskim, kuram Čehija piemērojusi sankcijas par Krievijas propagandas tīkla vadīšanu un anulēs uzturēšanās atļauju, otrdien ziņoja Čehijas laikraksts "Denik N".

Čehijas premjerministrs Petrs Fiala martā paziņoja, ka Čehijas izlūkdienests sagrāvis Maskavas finansētu tīklu, kas izplatīja Krievijas propagandu un baudīja ietekmi visā Eiropā, tai skaitā Eiropas Parlamentā (EP). Grupējums izmantoja Prāgā bāzēto ziņu vietni "Voice of Europe", lai izplatītu informāciju, kuras mērķis bija atturēt Eiropas Savienību (ES) no palīdzības sūtīšanas Ukrainai.

Vairākiem Eiropas politiķiem, kas sadarbojās ar šo ziņu vietni, maksāja Krievija. Dažos gadījumos Krievijas līdzekļi sedza arī viņu priekšvēlēšanu kampaņas gaidāmajām EP vēlēšanām.

Fialas valdība piemēroja sankcijas "Voice of Europe" un diviem ar to saistītiem prokremliski noskaņotiem Ukrainas politiķiem - Viktoram Medvedčukam un Artjomam Marčevskim.

Kad Fialas valdība marta beigās piemēroja Marčevskim sankcijas, viņš tā arī neatgriezās savā īrētajā mājā netālu no Prāgas. "Denik N" ziņoja, ka viņš tajā pašā dienā devās uz Slovākiju, kas piešķīrusi viņam pagaidu aizsardzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!