Foto: Kadrs no video

Aizvadītajā naktī droni uzbrukuši naftas pārstrādes rūpnīcai Krievijas Krasnodaras novada pilsētā Tuapsē, bet video liecina, ka pēc trieciena objektā izcēlies ugunsgrēks.

Sociālajos tīklos publicētā video redzams, kā no rūpnīcas teritorijas paceļas liesmas un dūmi.

Vietējās varasiestādes gan apgalvo, ka tas ir tikai "uzliesmojums", kas radies drona nokrišanas rezultātā rūpnīcas teritorijā, un ugunsgrēks esot lokalizēts.

Krievijas Aizsardzības ministrija piektdien paziņojusi, ka kopumā aizvadītajā naktī tās spēki notriekuši vairāk nekā 100 dronus, no kuriem 44 virs Krasnodaras novada.

Krievijas enerģētikas kompānijai "Rosņeft" piederošā rūpnīca Tuapsē ir vienīgais Krievijas naftas pārstrādes objekts Melnās jūras krastā, kā arī ir starp desmit lielākajiem valstī. Šī rūpnīca jau kļuva par dronu trieciena mērķi 2024. gada sākumā, atgādina portāls "Liga".

Toreiz naktī uz 25. janvāri pēc diviem spēcīgiem sprādzieniem rūpnīcā sākās ugunsgrēks un tika bojāts naftas pārstrādes aprīkojums. Ražotne darbu spēja atsākt tikai pēc trīs mēnešiem – aprīļa beigās.

Tuapses naftas rūpnīca ir viena no vecākajām Krievijā – tā celta jau 1929. gadā. Tās jauda ļauj gadā pārstrādāt 12 miljonus tonnu naftas. Tuapses naftas produkti pa jūru tiek eksportēti uz Turciju, Ķīnu, Malaiziju un Singapūru, skaidro "Liga".

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!