Foto: AFP/Scanpix

Eiroparlaments otrdien pauda atbalstu Francijas militārajai operācijai Mali un aicināja uz solidaritāti arī pārējās bloka valstis, informē Eiropas Parlaments.

Tāpat deputāti diskusijās ar Eiropas Savienības (ES) Augsto pārstāvi ārlietās Ketrīnu Eštoni nosodīja Eiropas nepietiekamo reakciju uz krīzi reģionā. Francijas militāro iejaukšanos ar mērķi savaldīt Mali nemierniekus atzinīgi vērtēja visas Parlamentā pārstāvētās politiskās grupas. Deputāti uzsvēra, ka nedrīkst pieļaut Mali nonākšanu teroristu rokās, teikts parlamenta paziņojumā.

Deputāti aicināja pārējās valstis uz solidāru atbalstu Francijas operācijai, norādot, ka tas ir pārbaudījums ES vienotībai un leģitimitātei. Deputāti pauda nožēlu par to, ka darbu joprojām nav sākusi ES misija ar mērķi apmācīt Mali militāros spēkus.

ES Augstā pārstāve Ketrīna Eštone uzsvēra, ka, risinot krīzes situāciju reģionā, ir jārīkojas saskanīgi un konsekventi, integrējot visas ES ārpolitikas nostādnes. Viņa pauda nolūku iecelt īpašu ES pārstāvi reģionā, teikts paziņojumā.

Situāciju Mali paredzēts apspriests ES Ārlietu Padomes ārkārtas sanāksme, kas sasaukta ceturtdien, informē Eiropas Parlamentā.

Jau vēstīts, ka Francijas bruņotie spēki piektdien sāka militāro operāciju Mali, lai palīdzētu Rietumāfrikas valstij apturēt islāmistu nemiernieku, kuri kopš pagājušā gada pavasara kontrolē valsts ziemeļus, virzīšanos uz galvaspilsētu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!