Foto: AFP/Scanpix

Bijušajam Ēģiptes prezidentam Hosni Mubarakam izvirzītas apsūdzības korupcijā, un ģenerālprokurors Talāts Abdala nolēmis arestēt Mubaraku uz 15 diennaktīm, ziņo aģentūra "RIA Novosti", atsaucoties uz vietējiem masu medijiem.

Mubaraks jau atrodas apcietinājumā līdz 16.aprīlim saistībā ar apsūdzībām par demonstrantu nogalināšanu protestu akciju laikā 2011. janvārī. Pērn vasarā viņam un toreizējam Iekšlietu ministrijas vadītājam piespriests mūža ieslodzījums. Viņš gan ir iesniedzis apelāciju, kuru izskatīs 13.aprīlī.

Bet marta sākumā Administratīvās tiesas Revīzijas komiteja apsūdzēja Mubaraku un divus viņa dēlus par vairāk nekā 150 miljonu dolāru (aptuveni 75 miljoni latu) budžeta naudas piesavināšanos.

Izmeklēšana uzskata, ka Mubaraks un divi viņa dēli piedalījušies korupcijas shēmā, kura pastāvējusi vairākus gadus. Budžeta naudu, kura bija atvēlēta prezidenta rezidences remontam un renovēšanai, neizmantoja paredzētajiem mērķiem, bet gan pārskaitīja uz Mubaraka ģimenes kontiem. Uzraugošajām iestādēm savukārt tika iesniegti viltoti dokumenti.

Jau ziņots, ka Mubarakam un viņa režīma iekšlietu ministram Habibam al Adli 2.jūnijā tika piespriests mūža ieslodzījums par to, ka viņi devuši rīkojumu nogalināt aptuveni 850 protestētājus 2011.gada sākumā, apspiežot masu protestus, kuros Mubaraks tika gāzts.

Mubaraks 2011.gada 11.februārī atkāpās no Ēģiptes prezidenta amata pēc 18 dienu ilgiem masu nemieriem, kuru dalībnieki pieprasīja valdošā režīma maiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!