Foto: Reuters/Scanpix

Polijas ārlietu ministrs Radoslavs Sikorskis pēc Eiropas Savienības (ES) lūguma tuvākajā laikā dosies uz Ukrainu, trešdien tviterī pavēstīja pats Sikorskis.

"Pēc ES augstākās ārlietu pārstāves lūguma es drīzumā sākšu misiju Kijevā," teikts ministra paziņojumā.

Sikorska preses pārstāvis atteicās atklāt, kad tieši ministrs dosies uz Ukrainu, vien norādīja, ka datums tiks paziņots "pienācīgā laikā".

Polijas premjerministrs Donalds Tusks, uzrunājot parlamentu, sacīja, ka aicinās ES noteikt sankcijas Ukrainai un vainoja Ukrainas valdību vakardienas asiņainajās sadursmēs Kijevā.

Tusks pauda pārliecību, ka pienācis laiks noteikt sankcijas tiem, kas stāv aiz šīs vardarbības, norādot, ka "upuri ir to pelnījuši".

"Nav šaubu: varasiestādes Kijevā ir atbildīgas par upuriem un drāmu Kijevā, nevis opozīcija," uzsvēris premjers.

Polijas eksprezidents un arodkustības "Solidaritāte" bijušais līderis Lehs Valensa uzskata, ka ES rīkojusies nepareizi, nerunājot ar Krieviju par krīzi Ukrainā.

"Ir pieļautas kļūdas - neviens nerunāja ar Krieviju," norādīja Valensa, piebilstot, ka Ukrainā "abas puses - prezidents un opozīcija - vēlas viens otru iznīcināt".

"Prezidentam vajadzētu piekāpties un izsludināt vēlēšanas, bet viņš tika ievēlēts demokrātiski, tādēļ pretojas," atzīmēja Valensa.

Jau ziņots, ka ES dalībvalstu ārlietu ministri ceturtdien Briselē pulcēsies uz Ukrainas krīzei veltītu ārkārtas sanāksmi. Sanāksme ceturtdien Briselē sāksies plkst.15 pēc Latvijas laika.

Bloka augstākā ārlietu pārstāve Ketrina Eštone trešdien pavēstīja, ka ES lems par sankciju noteikšanu pret tām Ukrainas amatpersonām, kuras atbildīgas par asiņainajiem nemieriem valstī.

"Tiks izvērtētas visas iespējas, tostarp ierobežojošu pasākumu noteikšana pret tiem, kuri atbildīgi par represijām un cilvēktiesību pārkāpumiem," uzsvērts Eštones paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!