Foto: AP/Scanpix

Kijevas iedzīvotāji ceturtdien sākuši saņemt pavēstes par iesaukšanu armijā. Kā izdevumam "Segodnya.ua" ziņojuši kijevieši, pavēstes iznēsā namu pārvalžu darbinieki.

To, ka saņemts kara komisariāta rīkojums iznēsāt pavēstes, apliecinājuši arī kādas namu pārvaldes pārstāvji, taču apgalvojuši, ka runa esot par ikgadējo iesaukumu, kas nav saistīts ar "kaut kādu gatavošanos pretterorisma operācijai".

Izdevums atgādina, ka pagājušā gada oktobrī ar prezidenta Viktora Janukoviča dekrētu tika atcelta iesaukšana obligātajā dienestā Ukrainas bruņotajos spēkos, vienlaikus gan paredzot, ka iesaukšana Iekšlietu ministrijas iekšējā karaspēkā turpināsies līdz 2017.gadam, pakāpeniski samazinot iesaucamo skaitu un arī iekšējā karaspēkā pārejot uz līgumattiecībām.

"Iesaukums vēl ir spēkā, citādi jau mums netiktu izdalītas pavēstes," skaidrojuši namu pārvaldes darbinieki. Viņi gan nav varējuši atbildēt uz jautājumu, kādēļ pavēstes tiek iznēsātas februārī, ja iesaukums Iekšlietu ministrijas karaspēkā parasti notiek aprīlī un maijā, kā arī oktobrī un novembrī.

Namu pārvaldes no kara komisariātiem arī saņēmušas rīkojumu izlīmēt pilsētā aicinājumus pieteikties profesionālajā dienestā.

"Eiromaidana" "Facebook"profilā lasāms, ka pavēstes saņēmuši daudzi Kijevas studenti, tikmēr Odesā izplatījušās ziņas, ka iesaukt paredzēts visus vīriešus vecumā no 20 līdz 60 gadiem. To apliecinājuši arī kāda Odesas kara komisariāta darbinieki, savukārt Ukrainas Dienvidu operatīvās pavēlniecības preses sekretārs apgalvojis, ka nekāda iesaukuma Odesā neesot.

Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs trešdien paziņoja, ka plāno visā valstī pretterorisma operāciju, un atcēla no amata Ukrainas bruņoto spēku virspavēlnieku, ģenerālštāba priekšnieku Vladimiru Zamanu, kas saskaņā ar opozīcijas vērtējumu nebūtu gatavs raidīt desantniekus pret savu tautu.

Savukārt Aizsardzības ministrija trešdien paziņoja, ka pretterorisma operācijā var tikt iesaistīti bruņoto spēku karavīri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!