Foto: AP/Scanpix

Prokrieviskie kaujinieki ir cietuši zaudējumus un atkāpušies no Doņeckas lidostas uz pilsētas apdzīvotajiem kvartāliem, atsaucoties uz Ukrainas Ģenerālštāba paziņojumu, vēsta aģentūra UNIAN.

"Vakar ar prasmīgām trieciena reidu darbībām Ukrainas vienības iznīcināja teroristu grupējumu, kas ilgstoši šāva pa "kiborgu" pozīcijām lidostas teritorijā. Kaujinieki cieta zaudējumus un atkāpās Doņeckas dzīvojamo rajonu virzienā. Dati par nemiernieku zaudējumiem tiek precizēti," teikts Ģenerālštāba preses centra paziņojumā.

Aizvadītās diennakts laikā karadarbības zonā gājuši bojā trīs un ievainoti 66 ukraiņu karavīri.

Tikmēr pašpasludinātā "Luhanskas Tautas Republika" paziņojusi par savu gaisa spēku izveidošanu. To bruņojumā esot SU-25 iznīcinātājs un mācību lidmašīna L-29, preses konferencē paziņoja pretterorisma operācijas preses pārstāvis Andrijs Lisenko. Tas liecina par informācijas kampaņas sākumu, kuras mērķis varētu būt piesegt Krievijas aviācijas izmantošanu Ukrainā, pieļauj Lisenko.

Vēstīts, ka par kaujām Doņeckas lidostā pienāk pretrunīga informācija. Pašpasludinātās "Doņeckas Tautas Republikas" (DTR) līderis Aleksandrs Zaharčnko pirmdien paziņoja, ka Ukrainas armijas mēģinājumi iegūt kontroli lidostā ir izgāzušies. Tāpat esot apturēts uzbrukums Doņeckai. Zaharčenko atzina, ka nācies uzspridzināt tiltu. Par kontroles pārņemšanu lidostā Zaharčenko ir ziņojis arī iepriekš.

Ukrainas pretterorisma operācijas (ATO) preses centrs pirmdien no rīta ziņoja, ka Doņeckas lidostā notiek aktīva darbība, lai atbrīvotu kaujinieku ieņemtos objektus, bet pretiniek ciešot lielus zaudējumus.

Kijeva piedāvājusi ar pirmdienu pārtraukt Uguni, aicinot arī Krieviju ievērot Minskas pamiera vienošanos.

Vēstīts, ka Doņeckas lidostā, kurā savas pozīcijas pret prokrievisko kaujinieku uzbrukumiem jau mēnešiem notur Ukrainas karavīri, kas savas izturības dēļ nodēvēti par "kiborgiem", kopš pagājušās nedēļas notiek smagas kaujas.

Lidostas jaunajā terminālī, kur atrodas ukraiņu pozīcijas, notikusi tuvcīņa. Svētdienas rītā Ukrainas spēki atklājuši masīvu pretuguni, bet aculiecinieki ziņoja par Ukrainas tankiem, kas devušies lidostas virzienā, ziņoja mediji.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!