Krievijas opozicionārs Aleksejs Navaļnijs pirmdien izrakstīts no slimnīcas, kur tika nogādāts no soda izciešanas izolatora, un neizslēdz iespēju, ka ticis saindēts.

Navaļnijs pirmdien nosūtīs atpakaļ uz aresta izciešanas vietu par spīti viņa stāvoklim, paziņoja viņa ārste Anastasija Vasiļjeva, kura iepriekš pieļāva, ka politiķis varētu būt saindēts ar ķīmisku vielu, ziņo "Currenttime". Saskaņā ar varasiestāžu oficiālo versiju aktīvistam novērota alerģiska reakcija.

Pats Navaļnijs savā blogā ierakstījis, ka viņam nekad mūžā nav bijusi alerģiska reakcija, turklāt šajā pašā kamerā viņš izcietis 20 diennakšu arestu vēl pirms divām nedēļām. Un apstākļi aizturēšanas vietā viņam ir tādi paši, kā pārējiem pieciem arestantiem.

Politiķis paskaidro, ka gultas veļu, zobu birsti, zobu pastu, ziepes un citas higiēnas lietas izmanto savas, kas stāv jau sagatavotā "aresta somā". Turklāt no deviņām vai desmit reizēm, kuras atradies arestā, pie ārsta vērsies tikai vienu reizi paaugstinātas temperatūras dēļ, viņš papildina.

Pirmās pazīmes novērotas sestdienas pēcpusdienā – kameras biedri pamanījuši, ka Navaļnijam ir sarkans kakls.

"Pēc stundas jūtu, ka deg piere un āda ap acīm. Diskomforts, bet ne tāds, lai vērstos pie ārsta – pāries," raksta Navaļnijs. Taču jau naktī pamodies no tā, ka seja un kakls deg un durstās, it kā būtu nosmērēta ar stiklavati.

"Godīgi sakot, atcerējos Kara-Murzu un Verzilovu [opozīcijas aktīvisti, kuri tikuši hospitalizēti ar saindēšanās pazīmēm. red. piezīme], iešāvās galvā doma: varbūt arī saindēja? Tāpēc centos gulēt un analizēt, vai nepaliek grūtāk elpot, lai tādā gadījumā uzreiz pieprasītu ātro palīdzību," skaidro Navaļnijs.

No rīta kameras biedri ieraudzījuši Navaļnija seju un teikuši, ka viņam steidzami vajag pie ārsta.

"Atnākusī feldšere paskatījās uz mani ar tādu pašu skatienu un uzreiz izsauca ātros. Ieskatoties spogulī, sapratu, kāpēc tāda reakcija," stāsta Navaļnijs, skaidrojot, ka seja pietūkusi piecas reizes vairāk nekā tad, kad viņam sejā ieliets briljantzaļā šķīdums – acis šauras, bet plakstiņi galda tenisa bumbiņas izmērā.

Navaļnijs izslēdz, ka viņu varētu būt saindējuši vietējie policisti, jo tie bijuši ļoti šokēti par opozicionāra izskatu. Versija par indēšanu ir ļoti ticama, ja kamerā, kamēr tās iemītnieki izvesti pastaigās vai pie telefona, iekļuvuši kādi citi cilvēki, analizē politiķis.

"Ja nē, tad ticamāka kļūst versija par unikālu medicīnisku gadījumu. Kādreiz to nosauks par "Navaļnija vienreizējo aso alerģisko reakciju"," raksta opozicionārs.

Vēstīts, ka Navaļnijs kopš 24. jūlija izcieš 30 diennakšu arestu par aicinājumu cilvēkiem piedalīties sestdien notikušajā protesta akcijā. Svētdien Navaļnijs tika nogādāts slimnīcā ar diagnozi "asa alerģiska reakcija". Politiķim novērots sejas pietūkums un apsārtums.

Viņa ārste paziņoja, ka Navaļnijs varētu būt saindēts ar ķīmisku vielu un pārmeta slimnīcas ārstiem, ka tie nevēlas noskaidrot patiesību.

Navaļnijs ir viens no zināmākajiem Krievijas opozicionāriem un varas kritiķiem. Popularitāti viņš guvis ar pētījumiem par valdošās varas korupciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!