Foto: AP/Scanpix/LETA

Kanādas vadošais opozīcijā esošais politiskais spēks Konservatīvā partija balsojumā lēmusi neatzīt klimata krīzi kā reālu problēmu, vēsta "Vice". Balsojums sekojis partijas līdera Erina O'Tūla pūliņiem partijā veicināt videi draudzīgas politikas virzienu pirms šogad gaidāmajām federālajām vēlēšanām, raksta "The Guardian".

Partijā balsošanai tika izvirzīta apņemšanās strādāt klimata pārmaiņu risku mazināšanai un piesārņojošu uzņēmumu atbildības palielināšanai lai tādējādi samazinātu siltumnīcas efektu izraisošo gāzu emisiju. Konservatīvo līderis mudināja uzņemt zaļo kursu, lai izvairītos no sakāves iepretim jau šobrīd Kanādas vadībā esošajiem liberāļiem. Politiķis norādīja, ka nevēlas, lai Konservatīvā partija tiktu dēvēta par "klimata pārmaiņu noliedzējiem".

O'Tūla ierosinājums gan rezultējies negaidīti pretējā rezultātā. Balsojumā 54% partijas delegātu sestdien noraidīja rosinājumu atzīt klimata pārmaiņu radītās problēmas, kamēr 46% to atbalstīja, bet palika mazākumā.

Jau iepriekšējās vēlēšanās klimata pārmaiņu radītie izaicinājumi kļuva par vienu no galvenajiem izšķiršanās punktiem, kuri noteica vēlētāju izvēli. Neskatoties uz liberāļu līdera un Kanādas premjera Džastina Trudo atbalstu zaļajām idejām, Kanāda joprojām nav izpildījusi nevienu apņemšanos šajā virzienā.

To līdz šim bloķē Kanādā ietekmīgās naftas industrijas pārstāvji. Kanāda ir ceturtais-piektais (dalot šo vietu ar Irāku) lielākais naftas ieguvējs pasaulē, kā arī ievērojams siltumnīcas efektu izraisošo gāzu radītājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!