Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Polija novērsusi jaunus mēģinājumus nelegāli šķērsot valsts robežu no Baltkrievijas puses, atsaucoties uz policijas paziņojumu, piektdien vēsta ziņu aģentūra PAP.

Ielaušanās mēģinājums noticis ceturtdienas vakarā pie Kuznicas ciema.

"Baltkrievijas armija mēģināja aptuveni 35 cilvēku grupu, galvenokārt sievietes un bērnus, iespiest Polijas teritorijā," paziņoja reģionālais policijas pārstāvis. Migranti spiesti pret dzeloņstiepļu žogu, bet Polijas robežsargi, karavīri un policisti izjaukuši centienus iekļūt Polijā.

Pašlaik baltkrievu drošībnieku apsargāta tur atrodas aptuveni 200 cilvēku liela grupa, bet vēl 100 cilvēki pulcējas pie Polovces ciema, skaidro policija.

Savukārt Polijas Nacionālās drošības departamenta vadītājs Staņislavs Žarins ceturtdien tviterī atgādināja, ka Minskas kampaņa ir veidota tā, lai spēlētu uz cilvēku emocijām un publicēja kadrus, kur migrantu bērni sapulcināti pie dzeloņstiepļu žoga.


Aizsardzības ministrija uzsver, ka sieviešu un bērnu grupa pie žoga atvesta, lai filmētu propagandas materiālu.


Kādā citā ministrijas publicētā video, kā skaidro iestāde, redzama migrantu dzīšanas gar robežās žogu.


Tāpat ceturtdien migranti iekļuva Kuznicas robežpārejas punkta Baltkrievijas pusē, taču poļu spēki novērsuši grupas iekļūšanu Polijā.


Kopš vasaras Baltkrievijas kaimiņvalstis Polija, Lietuva un Latvija piedzīvo, kā uzskata ES, Baltkrievijas varasiestāžu organizētu Tuvo Austrumu migrantu pieplūdumu, taču pirmdien, 8. novembrī, pirmo reizi fiksēts masveida tūkstošiem migrantu iekļūšanas mēģinājums Polijā. Daļai migrantu tas arī izdevies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!