Foto: TASS/Scanpix/LETA

Mežā pie Baltkrievijas robežas 12. novembrī likumsargi atraduši jauna Sīrijas pilsoņa ķermeni, paziņojusi Polijas policija.

"Līķa atrašanas vietā veiktās darbības neļāva viennozīmīgi konstatēt nāves cēloni," teikts policijas paziņojumā.

Līdz šim ir zināms par vismaz deviņiem migrantu nāves gadījumiem uz Baltkrievijas robežas ar kaimiņvalstīm, atzīmē "Radio Svoboda".

  • 4. augustā Baltkrievijas robežsardze ziņoja par irākieša nāvi uz Baltkrievijas-Lietuvas robežas.
  • 19. septembrī Baltkrievijas puse ziņoja par Irākas pilsones līķa atrašanu. Savukārt Polija paziņoja par trīs atrastiem cilvēku ķermeņiem. Saskaņā ar Polijas izmeklēšanas versiju vienas sievietes nāves iemesls varētu būt medikamenti, ko viņa saņēmusi no baltkrievu robežsargiem. Pārējie varētu būt miruši no pārsalšanas.
  • 23. septembrī Polijas robežsardze ziņoja, ka miris kāds aizturēts irākietis, kuru nav spējusi glābt arī izsauktā ātrā medicīniskā palīdzība.
  • 5. oktobrī Baltkrievijas mediji ziņoja par Šrilankas pilsoņa līķi, kas atrasts pie robežas ar Lietuvu. Viņa nāves apstākļi netika precizēti.
  • 13. oktobrī robežjoslas Polijas pusē atrasts miris 24 gadus vecs sīrietis. Pie viņa atrasta Baltkrievijas vīza.
  • 19. oktobrī, cenšoties pārpeldēt Bugas upi uz robežas ar Poliju, noslīcis 19 gadus vecs sīrietis.
  • 29. oktobrī uz robežas miris 25 gadus vecs Irākas pilsonis no Kurdistānas, kuram beigušies cukura diabēta dēļ nepieciešamie medikamenti, ziņoja portāls "Rudaw".

Kopš vasaras Baltkrievijas kaimiņvalstis Polija, Lietuva un Latvija piedzīvo, kā uzskata ES, Baltkrievijas varasiestāžu organizētu Tuvo Austrumu migrantu pieplūdumu, taču pirmdien, 8. novembrī, pirmo reizi fiksēts masveida tūkstošiem migrantu iekļūšanas mēģinājums Polijā, kas situāciju ievērojami saasināja.

Polija saistībā ar krīzes saasināšanos robežu apsargājošo karavīru skaiti ir palielinājusi līdz 15 tūkstošiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!