Trīs nedēļu laikā Krievijas iebrukumā Ukrainā ir gājuši bojā vismaz četri krievu ģenerāļi, vēl vairāki pulkveži un citi augstākie virsnieki. Salīdzinājumam – desmit gadus ilgajā Padomju Savienības uzsāktajā karā Afganistānā gāja bojā trīs padomju ģenerāļi. Šādai statistikai militārie eksperti sauc dažādus iemeslus, no kuriem svarīgākie ir Ukrainas armijas veiksmīgi izpildītie uzdevumi, kā arī krievu ģenerāļu tieksme nodarboties ar "mikromenedžmentu" frontes pirmajās līnijās.

Šādai statistikai militārie eksperti sauc dažādus iemeslus, no kuriem svarīgākie ir Ukrainas armijas veiksmīgi izpildītie uzdevumi, kā arī krievu ģenerāļu tieksme nodarboties ar "mikromenedžmentu" frontes pirmajās līnijās.

Ukrainas Prezidenta padomnieks Oleksijs Arestovičs ceturtdien intervijā Krievijas neatkarīgajai žurnālistei Jūlijai Latiņinai atzina, ka ukraiņiem ir dati par jau deviņiem nogalinātiem Krievijas armijas ģenerāļiem, savukārt Krievijas puse apstiprina četru ģenerāļu bojāeju. Lai arī skaitļi variē, pat jau četru ģenerāļu iznīcināšana Krievijas pusei ir katastrofa, uzsver Arestovičs: "Pēc apstiprinātiem Krievijas datiem, kas parādījās internetā, Ukrainā ir gājuši bojā četri krievu ģenerāļi, bet pēc mūsu rīcībā esošās informācijas - deviņi. Noteikta apstiprinājuma mums tam nav, bet par 90% mūsu informācija ir patiesa."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!