Foto: AP/Scanpix/LETA

ASV nacionālās drošības padomnieks Džeiks Salivans (attēlā) apstiprinājis, ka sakaru kanāli starp Vašingtonu un Maskavu joprojām ir atvērti, neskatoties uz karu Ukrainā, ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Uzstājoties Ņujorkā, Salivans sacīja, ka ASV interesēs ir uzturēt kontaktus ar Kremli. Taču viņš arī norādīja, ka ierēdņiem ir "skaidrs redzējums par to, ar ko mums ir darīšana".

Šis apstiprinājums no Vašingtonas puses izskan laikā, kad Baltais nams atsakās noliegt ziņas, ka Salivans ir aizvadījis sarunas ar Krieviju, lai novērstu eskalāciju Ukrainā.

Laikraksts "The Wall Street Journal" ziņo, ka Salivans pēdējo mēnešu laikā ir veicis konfidenciālas diskusijas ar savu Krievijas kolēģi, Drošības padomes sekretāru Nikolaju Patruševu un vecāko Kremļa ārpolitikas palīgu Juriju Ušakovu. Augsta ranga amatpersonas laikrakstam sacīja, ka šie Krievijas un ASV pārstāvji ir apsprieduši veidus, kā nodrošināties pret kodolieroču eskalācijas risku karā Ukrainā, taču nav iesaistījušies sarunās par paša konflikta izbeigšanu.

Salivans - viens no augstākajiem ASV prezidenta Džo Baidena padomniekiem, kurš joprojām uzstāj uz diskusijām ar Krieviju -, sacīja, ka kontaktu uzturēšana ar Maskavu ir "katras valsts, kuru skāris šis konflikts, interesēs".

Portāls "Delfi" jau vēstīja par aizvadītajā nedēļas nogalē publicēto reportāžu laikrakstā "Washington Post", kurā ziņots, ka ASV augstākās amatpersonas mudinot Kijivu paust atvērtību sarunām ar Krieviju, un atteikties no savas publiskās nostājas, kura paredz sarunu neaizvadīšanu, kamēr Kremlī saimnieko Vladimirs Putins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!