Foto: EPA/LETA

Vācija atsaukusi vienu no savām militārpersonām, kas dienējusi Eiropas savienības (ES) novērotāju misijā Gruzijā (EUMM), tādējādi reaģējot uz ziņām, ka viņš paudis atbalstu Krievijas diktatoram Vladimiram Putinam un Maskavas uzsāktajai agresijai pret Ukrainu.

Saskaņā ar publiskās raidorganizācijas SWR otrdien sniegtajām ziņām minētās militārpersonas uzskati nav tikuši noskaidroti obligātās pārbaudes procedūras laikā pirms nosūtīšanas uz Gruziju, kur viņa uzdevums bija gatavot ziņojumus par pamiera noteikumu ievērošanu pēc 2008.gada Krievijas iebrukuma.

Kā norāda SWR, minētais karavīrs ir labējās eiroskeptiķu partijas "Alternatīva Vācijai" (AfD) biedrs. Viņš apgalvojis, ka Krievijas uzbrukumu Ukrainai esot izraisījušas ASV un ka Rietumu valdības izplata pret Krieviju vērstu nepatiesu propagandu.

Minētā militārpersona negaidīti tika atsaukta no Gruzijas oktobrī, kad nāca gaismā tās uzskati.

Uz jautājumu, kā šim karavīram izdevies iziet pārbaudes procedūru pirms uzņemšanas misijā, Starptautisko Miera misiju centra (ZIF) pārstāvis atbildējis, ka šobrīd par to "trūkst informācijas".

Pirmās ziņas par šo situāciju ZIF saņēmis tikai oktobrī, un tūlīt tika sperti soļi viņa atsaukšanai no Gruzijas, norādījis centra pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!