Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Lielbritānijas premjerminstrs Riši Sunaks sola nākamajā gadā saglabāt un palielināt militāro palīdzību Ukrainai, kā arī konfrontēt starptautiskos konkurentus, vēsta medijs "Reuters".

Lielbritānijas valdības atbalsts Ukrainai ir palicis nemainīgs, neraugoties uz premjerminsitru atkārtotu maiņu pēdējo mēnešu laikā.

Sunaks ir norādījis, ka attiecībā pret Ukrainu viņa īstenotā politika neatšķirsies no Borisa Džonsona un Lizas Trasas veidotās pieejas.

"Mēs palīdzēsim Ukrainai ik ilgi, cik tas būs vajadzīgs. Mēs nākamgad saglabāsim vai pat palielināsim savu sniegto militāro palīdzību. Papildus tam, mēs sniegsim atbalstu pretgaisa aizsardzības stiprināšanā", sacīja Sunaks, raksta "Reuters".

Septembrī Lielbritānija sacīja, ka tā ir otrā lielākā militārās palīdzības ziedotāja Ukrainai pēc ASV, sniedzot aptuveni 2,6 miljardus eiro lielu palīdzību.

Sunaks norādīja, ka Lielbritānijai būtu jāveido tāda pati ilgtermiņa pieeja kā tās pretiniekiem un konkurentiem, un ka Londonai būtu jāveic "evolucionārs lēciens" savā ārpolitikas pieejā. "Tas nozīmē spēcīgāku ekonomiku mājās, jo tā ir mūsu spēka pamats ārzemēs. Tas nozīmē, ka jānostājas pret konkurentiem nevis ar grandiozu retoriku, bet ar spēcīgu pragmatismu", apgalvoja premjerministrs.

Savukārt Ķīnu Sunaks ir raksturojis kā "sistēmisku izaicinājumu" un " lielāko valsts apdraudējumu ekonomiskajai drošībai". Lai gan izskan apgalvojumi, ka Sunaks pieejā pret Ķīnu nav tik stingrs kā viņa priekšgājēja Trasa, aizvadītajā nedēļā Londona aizliedza izmantot ķīniešu izgatavotas drošības kameras pie nozīmīgām valsts institūciju ēkām, informē "Reuters".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!