Foto: AP/Scanpix/LETA

ASV prezidents Džo Baidens trešdien paziņoja, ka Savienotās Valstis apsver iespēju nosūtīt "Bradley" kaujas mašīnas, lai palīdzētu Ukrainai cīnīties pret Krievijas iebrukumu, ziņo "Associated Press" (AP).

Baidenam tika jautāts, vai ir paredzēta kāpurķēžu bruņumašīnas piegāde Ukrainai. Viņš atbildēja "jā", nesniedzot papildu komentārus.

"Bradley" ir bruņu kaujas transportlīdzeklis, kas var kalpot kā karaspēka pārvadātājs. Tam ir kāpurķēdes, nevis riteņi, taču transportlīdzeklis ir vieglāks un veiklāks nekā tanks. Tas var pārvadāt apmēram desmit cilvēkus vai tā vietā var būt konfigurēts arī papildu munīcijas vai sakaru aprīkojuma pārvadāšanai.

Šo kaujas mašīnu joprojām izmanto ASV armija, lai gan Vašingtona gadiem ilgi ir meklējušas tās aizstājēju, atzīmē medijs.

Pentagons jau ir piegādājis Ukrainai vairāk nekā 2000 kaujas transportlīdzekļu, tostarp 477 pret mīnu slazdiem aizsargātus transportlīdzekļus un vairāk nekā 1200 "Humvee" transporta līdzekļus.

Krievijas iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!