Foto: AP/Scanpix/LETA

Džo Baidena darbu ASV prezidenta amatā atzinīgi vērtē 40% amerikāņu, atklāts prestižā uzņēmuma "Gallup" jaunākajā aptaujā.

Šī ir sestā reize pēc kārtas, kad viņa ikmēneša popularitātes reitings svārstās no 40% līdz 42%. Baidenam vāji popularitātes rādītāji ir arī četros nozīmīgos sektoros – vides politika (43%), enerģētikas politika (38%), ārlietas (38%) un ekonomika (32%).

Baidena kopējais popularitātes reitings nav pārsniedzis 44% kopš 2021. gada augusta. Viņa reitingi par ekonomiku un ārlietām, kas tiek iekļauti periodiski, bija pozitīvi tikai viņa pilnvaru termiņa sākumā.

Baidena popularitāte vienmēr bijusi 78% vai augstākā līmenī demokrātu vidū. Šobrīd 87% viņa partijas vēlētāju atzinīgi vērtē prezidenta darbu. Savukārt viņa reitingi republikāņu vidū kopš 2021. gada augusta ir bijuši zem 8%. Jaunākajā aptaujā tie ir 3%.

Neatkarīgo vēlētāju vērtējumi par Baidenu ir atšķīrušies vairāk — 61% atbalstīja Baidenu viņa prezidentūras sākumā, un vairāk nekā puse to darīja līdz 2021. gada jūnijam. Kopš 2021. gada septembra neatkarīgo reitings ir bijis 40% vai zemāks, ieskaitot pašreizējo rādītāju, kas ir 35%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!