Foto: DELFI

34 gadus pēc Berlīnes mūra krišanas Vācijas galvaspilsēta savā ziņā joprojām ir sadalīta, un šīs atšķirības ir redzamas gan uz ielām, gan no kosmosa. Portāls "Delfi" piedāvā ielūkoties Aukstā kara mantojumā, kas Berlīni padara par vienu no interesantākajām un savdabīgākajām pasaules pilsētām.

Pavisam primitīvas atšķirības starp abām pilsētas daļām ir manāmas uzreiz. Tā ir arhitektūra. Austrumos kara laikā iznīcināto kvartālu vietā ir saceltas neglītas daudzstāvu ēkas, kas nedaudz cenšas atgādināt Maskavas būves, savukārt priekšpilsētās rindojas vienveidīgas paneļu mājas, kas daudz neatšķiras no mūsu pašu Ziepniekkalna. Turpretī rietumos arhitektūra ir daudz modernāka un nevienveidīga, savukārt priekšpilsētās pārsvarā ir elegantas privātmājas. Tomēr, pat ja neņem vērā dažādo arhitektūru, atšķirību starp abām Berlīnēm joprojām ir ļoti daudz, un, lai tās ieraudzītu, vajag nedaudz iedziļināties.

Berlīnes ielās joprojām ir kāds Austrumvācijas simbols, kas pārdzīvoja sociālistiskās valsts sabrukumu un joprojām ir vāciešu iemīļots.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!