Foto: EPA/Scanpix/LETA

Otrdien, 3. oktobrī ASV prezidents Džo Baidenam runājis ar pārstāvjiem no sabiedrotajām valstīm, Eiropas Savienības (ES) un NATO. Sarunās viņš atkārtoti paudis Amerikas atbalstu Ukrainai un brīdinājis, ka atbalsta pārtraukšana varētu iedrošināt Krieviju izvērst plašāku konfliktu, ziņo aģentūra "Reuters".

Sarunā piedalījušies līderi no Kanādas, Vācijas, Itālijas, Japānas, Polijas, Rumānijas, Lielbritānijas un Francijas, kā arī NATO, Eiropas Komisijas un Eiropas Padomes pārstāvji. Līderi apsprieduši Ukrainas ekonomikas atlabšanu un pārtikas drošības jautājumus, informēja Baltais nams.

Saruna notikusi, atsaucoties uz Baidena bažām par iespējama atbalsta samazināšanos Kijivas centieniem sevi aizstāvēt okupantu sāktajā karā. Kongress neiekļāva atbalstu Ukrainai ārkārtas likumprojektā, kas bija paredzēts, lai novērstu daļēju valdības slēgšanu.

Līderu sanāksmē piedalījies arī NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs, kurš, atsaucoties uz ASV Kongresa lēmumu iesaldēt finansējumu Ukrainai, izcēla “nepārtraukta atbalsta Ukrainai” nozīmi kā vienīgo veidu, kā, saskaņā ar NATO, panākt ilgstošu un taisnīgu mieru. Medijs “Politico” norāda, ka viņa ziņa esot veltīta arī Polijai, kur gaidāmo parlamenta vēlēšanu kampaņās novērojama vēlme aizturēt ieroču piegādes Ukrainai.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!