Foto: AP/Scanpix/LETA
Ukrainā divas augsta ranga Aizsardzības ministrijas amatpersonas tiek turētas aizdomās par bruņuvestu iegādei paredzētu 250 miljonu hrivnu (aptuveni 6,5 miljonu eiro) izšķērdēšanu, otrdien paziņojis Valsts izmeklēšanas birojs.

Birojs paziņoja, ka abas amatpersonas, kuru vārdus neatklāja, pasūtījušas no ārzemēm zemas kvalitātes bruņuvestes, kas noveda ne tikai pie 250 miljonu hrivnu zaudējuma, bet arī pazemināja valsts aizsardzības spējas un radīja apdraudējumu karavīru dzīvībai un veselībai. Abas amatpersonas ir aizturētas, atklāja birojs.

Ukrainas Aizsardzības ministriju pēdējos mēnešos ir satricinājuši vairāki korupcijas skandāli, kas saistīti ar militārajiem iepirkumiem un kukuļņemšanu kara komisariātos. Domājams, ka šie skandāli veicināja arī Oleksija Rezņikova atcelšanu no amata septembrī, lai gan pats Rezņikovs noliedzis jebkādus pārkāpumus no viņa puses.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis augustā atlaida amatpersonas, kas bija atbildīgas par iesaukšanu armijā visos valsts reģionos, pamatojoties uz apsūdzībām korupcijā, kas, pēc viņa teiktā, varētu būt pielīdzināmas valsts nodevībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!