Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Otrdien publicēts ziņojums liecina, ka prezidenta Džo Baidena administrācija un likumdevēji ASV Kongresā aktīvi apspriež, vai palīdzību Izraēlai varētu saistīt ar lielāku finansējumu Ukrainai kā stratēģiju, lai pārvarētu līdz šim uzstādītos šķēršļus atbalstam Kijivai, ziņo medijs "Sky News".

Kara uzliesmojums Tuvajos Austrumos ir radījis jautājumus par to, kā tas varētu ietekmēt Rietumu līdzšinējo atbalstu Ukrainai, īpaši Vašingtonas. Medijs norāda, ka republikāņi ASV Kongresā ir centušies novērst finansējuma novirzīšanu, lai turpinātu palīdzēt Kijivai pretoties okupantu iebrukumam.

Administrācijas pārstāvis, kā arī divi republikāņi esot komentējuši medijam NBC, ka likumdevēji abās partijās, kas atbalsta papildus atbalstu Ukrainai, ir ierosinājuši šo pieeju kā potenciālu veidu, lai nodrošinātu Kijivai finansējumu. Vašingtonā novērojama dažu republikāņu pretestība Pārstāvju palātā un Senātā.

Kā norāda medijs, atbalsts Izraēlai pēc teroristu grupējuma "Hamas" uzbrukuma ASV Kongresā varētu saskarties ar mazāku pretestību nekā atbalsts Ukrainai.

"Abi ir svarīgi un mēs esam pietiekami liela, gana plaša, ekonomiski dzīvotspējīga un pietiekami dinamiska valsts, lai spētu atbalstīt abus," pirmdien paziņoja ASV Nacionālās drošības padomes pārstāvis Džons Kirbijs.

"Delfi" iepriekš ziņoja, ka ASV Senāts sestdien, 30. septembrī, pieņēma likumu par pagaidu finansējumu. Lēmums pieņemts pēc Kongresa nespējas vienoties par budžeta projektu. Šajā likumā nav paredzēts finansējums militārajai un cita veida palīdzībai Ukrainai. ASV prezidents Džo Baidens aicināja Kongresu pieņemt atsevišķu likumu par palīdzības Ukrainai finansēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!