Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

Vācija piektdien pauda piesardzību attiecībā uz grupējuma "Hamās" publicētajiem datiem par bojāgājušo skaitu Izraēlas triecienos Gazas joslā, atbildot uz šī kaujinieku grupējuma 7. oktobrī sarīkoto uzbrukumu.

"Mēs nevaram neatkarīgi pārbaudīt "Hamās" informāciju, tāpēc ir nepieciešama zināma piesardzība," regulārajā valdības preses konferencē Berlīnē sacīja Ārlietu ministrijas preses pārstāvis Kristians Vāgners.

"Hamās" kontrolē esošā Veselības ministrija katru dienu publicē jaunāko informāciju par nogalināto skaitu Gazas joslā.

Piektdien tā paziņoja, ka nogalināto skaits ir 7326, kuru vidū ir vairāk nekā 3000 bērnu.

""Hamās" mums nav informācijas avots," norādīja kanclera Olafa Šolca preses sekretāra vietnieks Volfgangs Behners, raksturojot "Hamās" kā "teroristisku organizāciju".

"Neviens neapstrīd, ka Gazas joslā cilvēkiem ir briesmīgas ciešanas," sacīja Behners. "Mēs redzam cilvēku nožēlojamo stāvokli Gazas joslā, un tāpēc Vācijas valdība ļoti cenšas, lai tur būtu iespējams sniegt humāno palīdzību."

ASV prezidents Džo Baidens trešdien paziņoja, ka viņam nav uzticības Gazas joslas Veselības ministrijas sniegtajiem skaitļiem.

Palestīniešu kaujinieku grupējums "Hamās" 7. oktobrī veica negaidītu uzbrukumu no Gazas joslas, izšaujot vairākus tūkstošus raķešu un iefiltrējoties vairākās vietās Izraēlas teritorijā. "Hamās" uzbrukumā Izraēlā noslepkavoti vairāk nekā 1400 cilvēku. Vēl 228 cilvēkus kaujinieki nolaupīja.

Izraēla atbildēja ar pretuguni un ir savilkusi karavīrus un kara tehniku pie Gazas joslas robežas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!