Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Izraēlas karavīri virzās pa sauszemi Gazas joslas ziemeļos un paplašina savu operāciju, sestdien paziņoja Izraēlas armijas preses pārstāvis viceadmirālis Daniels Hagari.

Viņš teica, ka Izraēla "virzās uz priekšu pa kara etapiem".

Iepriekš Hagari sacīja, ka Izraēlas kājnieki un bruņutransportieri virzās uz priekšu un turpina operāciju Gazā ar artilērijas un aviācijas atbalstu. Viņš arī paziņoja, ka operācijā Izraēlas karavīri nav krituši.

Iepriekš Izraēlas karavīri veica īslaicīgus nakts reidus Gazā un atgriezās Izraēlā.

Sestdien Izraēlas armija publiskoja neskaidrus attēlus ar tanku kolonnām, kas lēnām virzās pa Gazas joslu.

Hagari informēja, ka ir nogalināti vairāki islāmistu kaujinieku grupējuma "Hamās" augsta ranga komandieri. Viņu vidū esot Asems abu Rakaba, kuru Izraēlas spēki uzskata par bezpilota lidaparātu un deltaplānu koordinatoru 7.oktobrī, kad "Hamās" zvērīgi uzbruka Izraēlai, nogalinot 1400 cilvēkus. Tikmēr Gazas joslā valdošā "Hamās" varasiestādes paziņojušas, ka trīs nedēļas ilgušajos Izraēlas uzlidojumos nogalināti vairāk nekā 7300 cilvēku.

Naktī uz sestdienu Izraēlas iznīcinātāji trāpījuši 150 "pazemes mērķiem" Gazas joslas ziemeļos, paziņoja Izraēlas armija. Mērķu vidū esot bijuši "teroristu tuneļi, pazemes kauju vietas un papildu pazemes infrastruktūra. Turklāt ir nogalināti vairāki "Hamās" teroristi".

Intensīvās bombardēšanas rezultātā piektdien Gazas joslā tika gandrīz pilnībā pārrauti sakaru tīkli, atstājot tur esošos palestīniešus bez interneta un mobilajiem sakariem. Elektrība Gazas joslā tika atslēgta jau kara sākumā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!