Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskā palīdzības organizācija "Ārsti bez robežām" ("Medecins sans frontieres", MSF) brīdinājusi par katastrofālu humāno situāciju bēgļu nometnē Sudānas Ziemeļdārfūras reģionā. Nometnē katru dienu no bada mirst 12 bērni, vēsta raidsabiedrība BBC.

Organizācija ziņoja, ka pārtikas trūkuma dēļ nometnē sasniegta ārkārtas situācija un ir nepieciešama steidzama starptautiskā palīdzība.

Paziņojumā uzsvērts, ka Zamzam nometnē, kas atrodas netālu no Fašeras pilsētas, ik pēc divām stundām dzīvību zaudē vismaz viens bērns.

Gandrīz pieci miljoni iedzīvotāju visā Sudānā šobrīd saskaras ar badu, lēš ANO Pasaules Pārtikas programma (WFP). Skaitlis dubultojies pēc Sudānas armijas un paramilitāro "Ātrā atbalsta spēku" (RSF) koflikta sākuma aizvadītā gada aprīlī.

MSF norāda, ka palīdzību izdevies sniegt vien 10% civiliedzīvotāju, kas dzīvo konfliktā ierautajās Sudānas teritorijās.

Iepriekš ziņots, ka Starptautiskās Krimināltiesas (SKT) galvenais prokurors Karims Kans vērsās pie ANO Drošības padomes, brīdinot, ka abas iesaistītās konflikta puses Dārfūrā pastrādā kara noziegumus. Dārfūra ir viens no reģioniem Sudānā, ko visvairāk skārušas militārās sadursmes

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!