Foto: AFP/Scanpix/LETA
Tas ir drosmīgs solis – mesties pretī Donaldam Trampam partijā, kas gandrīz desmitgadi pieder tieši viņam. Tas ir liels optimisms – domāt, ka cīņā pret sava politiskā spēka galveno seju tev ir reālas iespējas uzvarēt. Tas bija tikai loģiski, ka Tramps galu galā pārliecinoši triumfēja. Bet ko nozīmē Trampa pretinieces – Nikijas Heilijas – nevēlēšanās izstāties no tālākas cīņas?

Viņnedēļ Dienvidkarolīnas štatā norisinājās jau ceturtās Republikāniskās partijas priekšvēlēšanas, kas noslēdzās ar tādu pašu rezultātu kā pirmās trīs – Donalds Tramps uzvarēja un spēra vēl vienu soli pretī republikāņu nominācijas iegūšanai novembrī gaidāmajās ASV prezidenta vēlēšanās.

Trampa galvenās – un arī pēdējās – konkurentes Nikijas Heilijas zaudējums Palmas štatā politiķei bija īpaši sāpīgs, jo Dienvidkarolīna ir viņas dzimtene, kā arī pavalsts, kurā viņa reiz bija gubernatore. Pieredzējuši politikas vērotāji sagaidīja, ka pēc sestdienas balsojuma Heilija beidzot liks punktu kampaņai, kurai nav reālu iespēju vainagoties ar panākumu pār Trampu. Neraugoties uz to, ka Baltajā namā viņa kā prezidente pavadīs tikpat daudz dienu, cik Hilarija Klintone, 52 gadus vecā dāma paziņoja, ka negrasās pamest republikāņu cīņu "ringu". Un daudziem īsti nav skaidrs – kāpēc?

Heilija nav absolūtā mazākumā


Pirms ķeramies klāt sadaļai, kas izklausīsies pēc Heilijas kampaņas nekrologa (jo tāda tā arī būs), vērts apskatīties uz politiķes sasniegumiem šī priekšvēlēšanu cikla laikā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!