Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Tūkstošiem cilvēku otrdienas vakarā izgājuši Bratislavas ielās, lai paustu atbalstu Ukrainai un protestētu pret Slovākijas valdību, kurai, kā uzskata kritiķi, ir pārāk tuvas attiecības ar Krieviju, ziņo aģentūra "Reuters".

Protests sācies ar gaisa trauksmes sirēnām. Demonstrācijas rīkotājs Mičals Hvoreckis pūlim paziņojis: "Cilvēki Ukrainā to dzird katru dienu."

"Es esmu šeit, jo šīs valdības koalīcijas darbības pārkāpj visas robežas," sacījis Hvoreckis no tribīnes, kur līdz ar Slovākijas, Ukrainas, Eiropas Savienības (ES) un NATO karogiem karājās arī plakāts, kurā Krievija nodēvēta par "teroristu valsti".

Organizatori norādījuši, ka otrdienas vakarā Ukrainas atbalstam Bratislavā pulcējušies aptuveni 5000 cilvēku.

Fico saskaras ar regulāriem opozīcijas vadītiem protestiem pret viņa īstenoto politiku, tomēr šis bijis pirmais, kas vērsts tieši pret viņa veidoto ārpolitiku, norāda "Reuters".

Premjerministra Roberta Fico vadītā valdība, kas pie varas stājās aizvadītajā oktobrī, ir cēlusi trauksmi kritiķu vidū, stingri kritizējot Eiropas militāro palīdzību Ukrainai un cenšoties atjaunot saites ar Krieviju gan politiski, gan kultūras jautājumos. Pēdējais gadījums noticis šomēnes, kad Slovākijas ārlietu ministrs Jurajs Blanars ticies ar Krievijas kolēģi Sergeju Lavrovu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!