Naudas sūtījumi rūk
Kopš 2014. gada
samazinās
ārvalstīs strādājošo Latvijas valstspiederīgo naudas sūtījumi uz dzimteni. Ja togad nosūtīti 704 miljoni eiro, tad pērn tikai 570 miljoni eiro – aptuveni tik pat, cik Latvijas aizsardzības budžets. Eiropas latviešu apvienība pārmet VID, ka tā aktivitāšu dēļ samazinās Latvijas banku loma šādu pārskaitījumu veikšanā un tā vietā aug "pelēkā" naudas aprite. Vēl viens iespējams iemesls šai tendencei – zūd aizbraucēju saikne ar dzimteni.


VID beidzot
sācis
ģenerāldirektora meklējumus. Līdz 2. maijam Valsts kanceleja gaida gan finanšu, gan administratīvo vadītāju pieteikumus, kuriem ir nevainojama reputācija un atbilstoša pieredze. Pretī solīta 4300 eiro mēnešalga, prēmijas un piemaksas.


Jaunajam VID vadītājam būs jāstrādā
negatīvā fiskālajā telpā
. Fiskālās disciplīnas uzraugi arīdzan
secinājuši
, ka lai gan kopumā Latvijas valdība turpina ievērot atbildīgu fiskālo politiku, valdība varētu aktīvāk samazināt valsts budžeta deficītu.
Nopērk interneta pamatlicēju
Mobilo sakaru operators "Bite"
iegādājies
"Stream Networks" un tā meitasuzņēmumu "Latnet Serviss", kas ir viens no Latvijas interneta pamatlicējiem. Uzņēmumi apvienosies pakāpeniski, apvienojot mobilās tehnoloģijas un "Latnet" inženieru pieredzi.


Tikmēr
noslēdzies
Kaspara Upaciera jeb Ufo izveidotā radio "Boom FM" mūžs. Pagājušajā nedēļā uzņēmums izslēgts no reģistra. Pats Upacieris šobrīd strādā klasesbiedra Aigara Kalvīša vadītajā "Latvijas gāzē", bet sākotnējais cīņubiedrs Artuss Kaimiņš aizgājis politikā.


Savukārt banku uzraugs
brīdina
neizmantot kompānijas "AsiaFXI" piedāvājumu veikt darījumus nelicencētā tiešsaistes tirdzniecības platformā. Šim uzņēmumam nav tiesību nodarboties ar ieguldījumu pakalpojumu un ieguldījumu blakus pakalpojumu sniegšanu.
Kā Skripaļs izdzīvoja
Kopš 4. martā uz soliņa Solsberi atrada saļimušu dubultaģentu Sergeju Skripaļu un viņa meitu Jūliju ir pagājis vairāk nekā mēnesis. Piedāvājam izsmeļošu
rakstu
par to, kā notika bijušā Krievijas izlūkdienesta aģenta saindēšana, kāpēc upuri izdzīvojuši, kā arī – kas ar Skripaļiem notiks turpmāk.


Neizdzīvoja vairāki Sīrijas militārās aviobāzes iemītnieki Himsas pilsētā, kurai naktī uz pirmdienu dots
gaisa trieciens
. Iespējams, ka uzbrukums saistīts ar kārtējo ķīmisko ieroču
uzbrukumu
. Lai gan Donalds Tramps brīdināja, ka Sīrijai par ķīmisko ieroču lietošanu būs jāsamaksā augsta cena, ASV noliedz savu dalību uzbrukumā. Iespējams, uzbrucēja varētu būt Izraēla.


Tikmēr Ungārijā nedēļas nogalē notikušajās parlamenta
vēlēšanās
visvairāk balsu ieguvusi premjermistra Viktora Orbāna vadītā konservatīvā partija "Fidesz", izcīnot divu trešdaļu deputātu vietu. Līdz ar to Orbānam ir nodrošināts trešais termiņš pēc kārtas valdības vadītāja amatā.
Vēl portālā Delfi:
Rīgas dome šodien ārkārtas sēdē atkal
grozīja
pašvaldības nolikumu, svītrojot trīs jautājumu limitu, bet paturot spēkā 20 minūšu laika ierobežojumu ziņotāja prašņāšanai par lēmumprojektu, tādējādi formāli izpildot Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas rīkojumu pārtraukt deputātu darba ierobežošanu.


ZZS satraukusies par Likteņdārza nākotni, tāpēc sagatavojusi
likumprojektu
, kas gādās par dārza saglabāšanu, aizsardzību, attīstīšanu un pēctecību. Partija savas rindas
papildinājusi
ar "Vienotību" pametušo Jaunjelgavas mēru Gunti Libeku.


Borisa un Ināras Teterevu fonda vadība
lēmusi
pārskatīt šā gada darbības plānus, jo labdarībai atvēlētie līdzekļi glabājušies pašlikvidēties lēmušajā "ABLV" bankā.


Arī Zemgus Girgensons
nepalīdzēs
hokeja izlasei pasaules čempionātā. Viņš dziedēs sezonas laikā iekrātās traumas. Par savu nākotni
neziņā
ir Sanktpēterburgas SKA galvenais treneris Oļegs Znaroks, kura vadītais klubs šogad netika līdz Gagarina kausa finālam.


Viens no kutelīgākajiem mirkļiem darba intervijas laikā ir brīdis, kad tiek runāts par atalgojumu. Lai arī naudas jautājuma apspriešana ir visai delikāta tēma, ikvienam jāprot par sevi pastāvēt. Kā to izdarīt?
Šeit
daži knifi.
Dienas versija:
Žurnālists Āris Jansons
spriež
par iespējamo Donalda Trampa un Vladimira Putina tikšanos: "Pirms svarīgās tikšanās būtu jāiestājas pamieram tā sauktajā diplomātiskajā karā, kurā nupat notikusi triecienu apmaiņa ar savstarpēju diplomātu izraidīšanu." Žurnālists mudina prezidentus tikties jau vasaras sākumā. "Jo ātrāk šāda tikšanās notiks, jo labāk, – protams, ar abu pušu atbildīgu sagatavošanos tai," raksta Jansons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!