Foto: F64
Pēdējo nedēļu laikā gan "TikTok", gan "Facebook" platformās popularitāti iemantojis video, kurā kāda sieviete apgalvo, ka grupas "Red Hot Chili Peppers" 1999. gada dziesma "Californiaction" pareģeo mūsdienas. Gan grupas vokālista autobiogrāfijā "Scar Tissue", gan citās mūziķu sniegtajās intervijās lasāms, ka šāds apgalvojums neatbilst patiesībai.

Šī nav pirmā reize, kad kāds popkultūras produkts tiek saistīts ar spējām pareģot nākotni. Piemēram, regulāri izskan apgalvojums, ka populārais animētais seriāls "Simpsoni" var pareģot nākotni. "Delfi" jau vēstījis, ka arī šī teorija neatbilst patiesībai.

Attiecīgi šajā video tiek apgalvots, ka dziesmas pirmais teikums, kurā stāstīts par "psihes spiegiem no Ķīnas", ir atsauce uz "TikTok" platformu. Jāatzīmē, ka Kīdisa biogrāfijā viņš pats gan norāda, ka šo rindu iedvesmu viņš smēlies Jaunzēlandē, kur kāda sieviete uz ielas nesakarīgi kliegusi par psihes spiegiem.

"Reiz, kad es biju Oklendā, es uz ielas uzskrēju sievietei, kura nebija pie pilna saprāta, un kaut ko murmulēja par psihes spiegiem no Ķīnas. Šī frāze man palika atmiņā," raksta pats dziesmas autors.

Tālāk savā video sieviete arī apgalvo, ka frāze "maza meitene no Zviedrijas, kas sapņo par sudraba ekrānu" ir atsauce uz Grētu Tūnbergu. Lai gan Kīdiss pats nav komentējis šīs frāzes nozīmi, vispopulārākā tās interpretācija ir tāda, ka tā ir atsauces uz aktrisi Grētu Garbo, kas nākusi no Zviedrijas.

Faktiski visa dziesma saskan no dažādām popkultūras atsaucēm, piemēram, tur tiek pieminēts seriāls "Star Trek", nelaiķis Kurts Kobeins, viņa sievas Kortnijas Lovas grupas "Hole" albums "Celebrity Skin", kā arī Deivida Bovija albums "Station to station".

Savukārt pats Kīdss savulaik intervijās ir minējis, ka ļoti bieži viņš dziesmu vārdus cenšas rakstīt pēc iespējas abstraktāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!