Foto: AP/Scanpix/LETA
Pēdējo dienu laiku sociālajā tīklā "X" (agrāk - "Twitter") uzmanību piesaistījis video, kurā klimata aktīviste Grēta Tūnberga it kā aicina armijas izmantot raķetes, kas ražotas no "bioloģiski noārdāmiem" materiāliem, taču "Delfi" pārliecinājās, ka konkrētais video neatbilst patiesībai, bet gan ir samontēts, izmantojot gandrīz gadu vecu interviju.

Konkrētajā video Tūnberga it kā apgalvo, ka armijām nepieciešams izmantot "ilgtspējīgus tankus", kā arī iznīcinātājus, kuri enerģiju gūst no baterijām.

Lai arī video klāt pievienots uzraksts "satīra", tas tomēr ir guvis ievērojamu atzinību klimata skeptiķu vidū, kuri tālāk šo video arī izplata ar noņemtu ūdenszīmi.

Konkrētais video fragments ir ņemts no gandrīz gadu vecas "BBC" intervijas, kuru Tūnberga stāsta par to kā kļuva par klimata aktīvisti. Jāuzsver, ka konkrētajā intervijā nevienā brīdī netiek runāts par konceptiem, kuri pieminēti manipulētajā fragmentā "X".

Ar pilno Tūnbergas interviju iespējams iepazīties šeit.

Saturs veidots ar Eiropas Savienības līdzfinansējumu. Saturā paustie viedokļi nepārstāv Eiropas Savienības vai Eiropas Komisijas oficiālo nostāju. Eiropas Komisija nav atbildīga par saturā iekļauto informāciju.

EU fundingBECID

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!