Foto: Cehs.lv kolāža

Par to, ka Latvija izmirst, ir vaimanāts gan reņģu ceha, gan Saeimas pīpētavas izelpā. Mums vairs nekas nepieder, visa nauda esot zviedru bankās, meži pārdoti un aizvesti prom. Karoče, mēs vairs neesam saimnieki savā zemē. Kas vainīgs? Valdība, protams! Nē, bet nopietni.

Mana epifānija par problēmas sakni radās, kad pirms nedēļas braucu ar trolejbusu. Sabiedriskais transports ir lielisks pēc savas būtības. Tas nogādā no punkta A uz punktu B, aizņemot daudz mazāk vietas uz ceļa nekā privātās automašīnas, lai pārvadātu tādu pašu skaitu pasažieru. Nav jādomā par auto novietošanu, degvielas uzpildi, tehniskās apskates veikšanu, apdrošināšanu, remontu, tīrīšanu un visiem citiem laika un naudas izdevumiem. Bet vai tu esi mēģinājis darbadienas vakarā nokļūt ar sabiedrisko transportu no Brīvības ielas līdz Botāniskajam dārzam? 

Man tas prasīja 90 mokošas minūtes, kuru laikā iztēlojos, ka pie tā visa ir viens vainīgais – kāds nekompetents Rīgas satiksmes plūsmas plānošanas birokrāts, kas ir apveltīts ar lēmumu pieņemšanas varu un izteiktu apetīti uz kakām. Labi, man tas ir izņēmuma gadījums, bet kāpēc tā ir jācieš cilvēkiem, kas katru dienu dodas uz mājām? Tas ir ar nolūku demoralizēt Imantas iedzīvotājus, lai viņi nerādās citos rajonos?

Rimstot naidam, atgriezās vecuma viedums (vai demence – atkarīgs no perspektīvas) un atskārtu,

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!