Sestdien, 5. jūnijā, līdz pulksten 18 par priekšvēlēšanu aģitācijas noteikumu pārkāpumiem dažādās vietās Latvijā ir uzsākti pieci administratīvā pārkāpuma procesi un trīs resoriskās pārbaudes. Visvairāk no šiem gadījumiem konstatēti Latgales reģionā, portālam "Delfi" ziņoja Valsts policijas (VP) pārstāve Līna Kaļķe.

Tāpat VP pārstāve norādīja, ka policija ir saņēmusi informāciju par iespējamu balsu pirkšanu Alūksnes un Aizkraukles iecirkņu apkalpojamā teritorijā, par abiem gadījumiem uzsākta resoriskā pārbaude.

Policija dienas laikā reaģēja gan uz saņemto informāciju, gan patrulējot veica iecirkņu apsekošanu. Kopumā dienas laikā ir saņemta informācija gan par priekšvēlēšanu aģitācijas, gan sabiedriskās kārtības noteikumu pārkāpumiem. Katra šāda informācija tiek pārbaudīta.

"Delfi" jau rakstīja, ka VP piektdien sākusi kriminālprocesu par iespējamu balsu pirkšanu Jēkabpilī. Kriminālprocess patlaban sākts par faktu, nevis pret kādu konkrētu personu. Turklāt vēl vienā gadījumā VP Zemgales reģionā sākusi resorisko pārbaudi par vēl vienu šādu iespējamo pārkāpumu.

Jau vēstīts, ka sestdien, 5. jūnijā, VP ziņoja par diviem gadījumiem, kad personas ir konfliktējušas ar vēlēšanu komisijas locekļiem.

"Delfi" jau rakstīja, ka dienu pirms vēlēšanām un vēlēšanu dienā priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošana ir aizliegta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!