Foto: ReTV
Valmieras novadā, piedaloties Zemessardzei un pašvaldības vadībai, civilās aizsardzības mācībās izspēlēts scenārijs militāro draudu gadījumam. Teorētiskās nodarbības "Pilskalns" ļauj ātrāk salāgot militāro speciālistu un pašvaldības pārstāvju rīcību neparedzamās situācijās.

Valmieras novada robeža un Krievijas Federācijas tuvākais punkts Šumilkina atrodas 105 kilometru attālumā. Krievijas uzsāktais brutālais karš pret Ukrainu devis citu fonu Civilās aizsardzības komisijas mācībām "Pilskalns" Valmieras novadā, kas notiek trešo reizi, bet aizsākās 2020. gadā. ""Pilskalns" ir galda mācības, tās nav mācības mežā, tā nav šaušana, tā nav braukšana ar kara tehniku. Tās ir mācības pie galda, kartēm. Tās ir vienas dienas mācības," saka pulkvežleitnants, Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes štāba priekšnieks Dmitrijs Oreškins.
Mācību uzdevums šoreiz – Valmieras pašvaldības Civilās aizsardzības komisijas, Valsts policijas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un pašvaldības policijas koordinēta kopējā sadarbība potenciālu militāru draudu scenārijā. Valmieras novada domes priekšsēdētājs Jānis Baiks: "Pirmais ir informācija, ko darīt, kā rīkoties. Šādos brīžos visi gaidīs rīcību no Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, valsts un pašvaldības. Praktiski pašvaldība ir tuvāk cilvēkiem, kuriem ir pirmā rīcība. Tāpēc mums ir jābūt tādā gatavībā, lai cilvēkus nomierinātu un teiktu, kas jādara."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!