Foto: Publicitātes foto
Otrajā ceļojumu raidījuma "Uz sapni ar mazo" sērijā Ieva un Oskars Florenci-Vīksnes kopā ar dēlu Leonardu pošas pavisam aukstam un brīnumainam ceļojumam uz Somiju. Ģimenes ceļojuma brīdī Somijas ziemeļos sagaidāmi pat –25..–30 grādi pēc Celsija, tāpēc jānodrošinās ar piemērotu apģērbu, apaviem un citiem sildelementiem. Par ko īpaši jāpadomā, pakojot koferi tik izaicinošiem laikapstākļiem?

Ieva iesaka vadīties pēc "sīpola" principa, kad kārtu kārtās savilktas drēbes. Tādā veidā ir vienkāršāk pielāgoties āra temperatūrai un pašsajūtai – ja kļūst par karstu, kādu no kārtām atliek vien novilkt, ja par aukstu – uzvilkt papildu kārtu virsū. Pati svarīgākā un pirmā "sīpoliņa" kārta – termoveļa. Tā palīdz saglabāt sausu un siltu ķermeni. Noderēs arī merino vai citas vilnas zeķītes siltākām pēdām.

Savukārt piedzīvojumiem ārā aukstajā Somijā noderēs plaukstu un pēdu sildītāji. Roku sildītājus ērti ielikt mēteļa kabatās, bet pēdu sildītājus ielikt zābakos. Kas būtiski – liekot apavos pēdu sildītājus, jāizņem apavu iekšzole, lai pēdai zābakā ir vairāk vietas. Īpašie sildītāji aktivizējas pēc iepakojuma atvēršanas un uzsilst līdz pat +45 grādiem, tādējādi lielajā aukstumā ātri var sasildīt nosalušās rokas.

Mazuļa apaviem ērtāk būs izmantot rokas sildītāju spilventiņus, jo tie ir mazāki, iesaka Ieva. Tādā gadījumā arī jāatceras izņemt iekšzolīti, atstājot aptuveni 1,5 cm brīvu vietu no purngala, lai bērna pēdiņai būtu pietiekami daudz vietas un zābaciņā cirkulētu gaiss. Oskars arī atgādina, ka sildītājus nekad nevajag izmantot tiešā kontaktā ar ādu, jo tas ir bīstami, tāpēc vienmēr kājās jābūt zeķītēm, bet rokās cimdiem.

Protams, neiztikt arī bez siltā ziemas apģērba – kombinezona, kas aiztur vēju, sniegu, nelaiž cauri lielo aukstumu un ļauj mazulim izbaudīt arī ziemas saltumu. Ieva un Oskars, piemēram, papildu ērtībām sniegotajos apstākļos, pirms brauciena iegādājās īpašas saulesbrilles, gar kuru maliņām neiekļūs sniegs, kā arī tās pasargās no spilgtās saules. Ja brilles ceļojuma laikā nejauši sabojās, "Luminor Black" karte piedāvā 180 dienu pirkumu apdrošināšanu, kas tiek piemērota lielākajai daļai ilgtermiņa lietošanas preču. Lai pasargātu bērna acis, var padomāt par sniega briļļu iegādi, ja plānoti braucieni ar kamanām un ātrajiem sniega motocikliem.

Citus padomus, kas var noderēt, ceļojot uz aukstajiem ziemeļiem kopā ar mazu bērnu, uzzināsi, skatoties raidījumu. "Uz sapni ar mazo" tapis sadarbībā ar "Luminor Black" karti. Skaties katru otro nedēļu otrdienās pulksten 11.00 "Delfi" un iedvesmojies saviem ģimenes ceļojumiem!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!