Foto: Publicitātes foto

Ja esi četrkājaina mīluļa saimnieks un pārgājieni ir viens no taviem brīvā laika uzlādēšanās veidiem, iespējams, mēdz pieķert sevi pie domas – kādēļ nedoties kopā? Īpaši, ja ikdienu ar savu mīluli pavadāt dzīvoklī, dodoties pārgājienā uz visu dienu vienlaikus var būt pagrūti atrast kādu, kurš dienas laikā izvedīs tavu suni pastaigā. Taču tādēļ vien tev nevajadzētu atteikties no piedzīvojumiem. Tā vietā – ņemot vērā dažus vienkāršus priekšnosacījumus jūsu ērtībām un drošībai, dodieties rast spilgtas emocijas kopā!

Kā stāsta pārgājienu organizētāji no "TrekTours", masu pārgājienos ikreiz vidēji piedalās aptuveni 300 suņu. Nereti pievienojušies arī kaķi un vienreiz – pat bruņurupucis! "Trektours" pārgājienu organizētāji raduši parūpēties par ērtībām ne vien saimniekiem, bet arī viņu četrkājainajiem draugiem. Tā, piemēram, visās pārgājiena pieturās suņiem ir iespēja uzpildīt ūdens rezerves, savukārt, noslēgumā katrs mīlulis saņem īpaši viņam izgatavotu medaļu.

Foto: Publicitātes foto

Pārgājiena sarežģītība – atkarīga no suņa rakstura un vecuma

Īpaši, ja vēl tikai nesen esi kļuvis par suņa saimnieku, ir vērts izvērtēt Tava četrkājainā mīluļa gatavību mērot tālākus maršrutus. Tā, piemēram, kucēni, kuru kauli vēl pilnībā nav attīstījušies, kalnainos reljefos vai pārmēru garos pārgājienos var gūt traumas, kas par sevi var likt manīt arī tālākā dzīvē. Ņem vērā – suņi ar savām mazajām ķepiņām noiet vairāk soļus, kā Tu, tādēļ ir būtiski, lai suns būtu labā fiziskā sagatavotībā.

Pirms garāka pārgājiena nenāks par ļaunu pakonsultēties ar veterinārārstu – gan tad, ja esi jauna suņa īpašnieks, gan arī tad, ja neesi pārliecināts par fiziskās slodzes piemērotību savam mīlulim. Tāpat ir svarīgi ņemt vērā tava suņa imūnsistēmas īpatnības. Tā, piemēram, vai tavs suns ir saņēmis savam vecumam nepieciešamās vakcīnas?

Foto: Publicitātes foto

5 lietas, ko ņemt līdzi, dodoties pārgājienā ar četrkājaino draugu

Parūpējies par sava dzīvnieka ķepām. Dažas virsmas, īpaši vasarā, ātri vien var kļūt pārāk karstas tava mīluļa ķepām. Tev var noderēt suņu zābaciņi un ķepām paredzēts aizsargājošs līdzeklis, ko uzklāt pirms pārgājiena, lai mīkstinātu un pasargātu tava mīluļa ķepu spilventiņus.

Ņem līdzi pavadiņu. Tas ir būtiski gan tava mīluļa, gan savvaļas zvēru, gan arī citu pārgājiena dalībnieku drošībai. Pavadiņa būs ērts veids, kā parūpēties, lai pārgājienā ar daudziem citiem svešiem cilvēkiem tavs suns justos droši un nenomaldītos.

Neatstāj dabā pēdas. Esi atbildīgs – ņem līdzi nepieciešamo suņa izkārnījumu savākšanai, lai takas saglabātos tīras.

Parūpējies par gardumiem un ūdeni. Pārgājienā arī tavs mīlulis labprāt uzpildīs spēku rezerves nākamajiem kilometriem. Ņem talkā našķus, uzpildāmu ūdens pudeli un garākos pārgājienos – arī vieglas pusdienas.

Pirmā medicīniskā palīdzība. Ņem līdzi tava mīluļa ķepām paredzētu ziedi – tā atvieglos diskomfortu un pasargās pēdiņas no sausuma. Tāpat tev var noderēt pincete ērču saudzīgai izņemšanai.

Kad un kur tu dosies savā nākamajā pārgājienā? Ieskaties "TrekTours" – te atradīsi savām un sava mīluļa vēlmēm piemērotāko maršrutu.

Foto: Publicitātes foto

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!