Foto: LETA
Valsts prezidenta Andra Bērziņa paspārnē tapušo Labas gribas manifestu ceturtdien parakstījuši astoņi no 12 sēdē klātesošajiem Liepājas domes deputātiem, informē dome.

"Pievienojos idejām, kas izteiktas manifestā, lai šajā sarežgītajā laikā vairotu saprašanos starp atšķirīgiem cilvēkiem un domām, un mēs visi spētu pārvarēt pretrunu spriegumu," pēc dokumenta parakstīšanas sacīja domes priekšsēdētājs Uldis Sesks.

Sākot no ceturtdienas Liepājas domes Apmeklētāju pieņemšanas centrā (APC) arī ikvienam pilsētas iedzīvotājam ir iespēja parakstīties zem manifesta. Parakstīšanās ir iespējama darba dienās no plkst. 9.00 līdz 17.00.

Jau ziņots, ka kopš otrdienas Rīgas pilī ikviens Latvijas iedzīvotājs var parakstīt Labās gribas manifestu, kas izstrādāts, balsoties uz mācītāja Jura Rubeņa tēzēm par morālo izlīgumu sabiedrībā, kas izskanēja Valsts prezidenta rīkotajā diskusijā pagājušajā nedēļā. Dokumentu pirmajā dienā parakstīja pats Valsts prezidents un vairāki sabiedrībā pazīstami politikas, kultūras, zinātnes un citu nozaru pārstāvji.

No koalīcijā esošajām partijām manifestu parakstījuši Zatlera Reformu partijas pārstāvji, savukārt nacionālās apvienības VL-TB/LNNK līderis Raivis Dzintars atzinis, ka dokuments un tajā ietvertais aicinājums viņam esot neskaidrs. Partijas "Vienotība" līderi premjers Valdis Dombrovskis un Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa par prezidenta atbalstīto iniciatīvu izteikušies atturīgi – premjers norādīja, ka šajā pirmsreferenduma laikā ir gana daudz dažādu aicinājumu, savukārt Āboltiņa sākotnēji sacīja, ka viņai neesot bijis laika iepazīties ar šo dokumentu un pārrunāt to ar prezidentu.

Velāk gan Saeimas spīkere paziņoj, ka manifestu parakstīs, jo atbalsta tajā paustās vērtības un nostājas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!