Foto: Kadrs no video

Vairākos prokremliskos "Telegram", "Instagram" un cito sociālo mediju kontos pēdējo pāris dienu laikā tiek publicēta viena fotogrāfija, kurā it kā attēlots, ka Ukraina aicina iedzīvotājus atjaunot iedzīvotājus savus datus, apmaiņā pret dažādām balvām. Pie šiem ierakstiem tiek spekulēts, kas tiek darīts, lai atvieglotu mobilizāciju. "Delfi" pārliecinājās, ka nav pierādījumu, ka šādi plakāti jebkur būtu izlīmēti.

Plakātā tiek apsolīti dažādi labumi, tostarp elektriskais skrejritenis.

Taču nedz iesaistīto balvu devēju – "Megogo" un citu veikalu mājaslapās nav atrodama informācija par šādu konkursu. Tāpat it kā iesaistītās Kijivas pašvaldības iestādes mājaslapā un sociālajos tīklos nav sniegta nekāda informācija par šādu konkursu.

Paši ukraiņi arī norādījuši, ka konkrētajā plakātā redzamas vairākas pareizrakstības kļūdas.

Sākotnēji šī bilde parādījās prokremliskajā "Telegram" kanālā "Medved", kas jau izsenis slavens ar dažādas dezinformācijas izplatīšanu.

Saturs veidots ar Eiropas Savienības līdzfinansējumu. Saturā paustie viedokļi nepārstāv Eiropas Savienības vai Eiropas Komisijas oficiālo nostāju. Eiropas Komisija nav atbildīga par saturā iekļauto informāciju.

EU fundingBECID

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!