Šoreiz studijas "RJ76 Films" raidījuma "Tavs Auto TV" filmēšanas komanda ir devusies uz Līgatni, lai satiktu kādu interesantu cilvēku un kopā ar viņu tuvāk aplūkotu svaigāko modeli no "Volkswagen" (VW) elektroauto saimes – "ID.7", kas ir gana izskatīgs, gana ietilpīgs un gana jaudīgs, kā arī ir piemērots dzīvei ne tikai pilsētas ielās.

Pie šī elektroauto stūres sēdies vīrs, kura prasmes un veikums restorānbiznesā ir pamanīts un novērtēts ar prestižā "Michelin" ceļveža zaļo zvaigzni. Ēriks Dreibants ir "Pavāru mājas" šefpavārs un nozarē ir ar 30 gadu stāžu. Pirms kovida atvēris savu šefpavāra virtuvi, kas ļauj iepazīt neatklāto garšu noslēpumus un aicina viesus ciemos uz ainavisko Līgatni un turpat izveidoto "Dabas vērotāju dārzu".

Foto: Tavs Auto TV

"ID.7" ir pirmais modulārās elektromobiļu platformas jeb MEB modelis, kurā VW inženieri izmantojuši pilnībā jaunu elektro piedziņas sistēmu, – tās pamatā ir 286 ZS jaudīgs elektromotors, kurš, neskatoties uz jaudas un griezes momenta pieaugumu līdz 545 Nm (līdz šim "ID." saimes modeļiem bāzes versijā tika uzstādīts 204 ZS motors), pat ir ekonomiskāks. "ID.7" vidējais elektroenerģijas patēriņš uz 100 kilometriem ir vien 16,3-14,1 kWh.

Lai gan pārdošanā nonācis pavisam nesen, "ID.7" jau ir pamanījies saņemt Vācijas Gada auto titulu "premium" automobiļu kategorijā. Kā pēc šīs balvas saņemšanas norādija VW vadītājs Tomass Šēfers – "šī uzvara apliecina, ka mēs esam uz pareizā ceļa".

Var tikai piekrist. Sniedzamība ar pilnu uzlādi šim auto ir līdz pat 620 km ("GTX" versijā tam ir visu riteņu piedziņa), arī plašais salons un augstākās klases tehnoloģijas padara "ID.7" par iekārojamu auto ne tikai lielpilsētu iemītniekiem, bet arī tiem, kam ikdienā jādodas tālākos braucienos.

"ID.7" ir liels un ietilpīgs auto – tā kopgarums ir gandrīz pieci metri. Pateicoties īsajām pārkarēm un garajai riteņu garenbāzei, arī atrodoties otrajā sēdekļu rindā, nebūs jāsūdzas par to, ka ceļi duras priekšā esošajā krēsla atzveltnē. Un kas nav mazsvarīgi, šim elektroauto ir arī gana ietilpīgs bagāžnieks, tā tilpums ir 532 litri.

Ja runājam par vadītāja sēdpozīciju, VW jau izsenis varējis lepoties ar savu automobiļu ergonomiku, savukārt speciāli "ID.7" vācieši izstrādājuši jaunus "ergoActive" sēdekļus gan vadītājam, gan priekšā sēdošajam pasažierim. Tiem ir 12 virzienu elektroniskas regulēšanas iespējas, kā arī pilnveidota masāžas funkcija.

Šajā auto var atrast milzum daudz dažādu jaunievedumu – virkne vadītāja elektrisko asistentu, 15 collu ekrāna navigācijas sistēma un papildinātās realitātes projekcijas displejs uz vējstikla. Pieminēšanas vērta ir arī "ID.7" viedā panorāmas lūka – tai nav aizslietņa, bet, nospiežot atbilstošu slēdzi, tā kļūs necaurspīdīga... un pretēji. Pat salona gaisa ventilācijas lūkas šim auto ir aprīkotas ar "mākslīgo intelektu" – viedās lūkas sadala gaisu visā salonā un tādējādi ļauj automobilī ātrāk samazināt vai paaugstināt gaisa temperatūru.

2023. gadā VW klientiem visā pasaulē piegādāja 4,87 miljonus automobiļu. Elektrisko automobiļu pārdošanas apjoms pieauga par 21,1%, un gada laikā klientiem tika piegādāti 394 tūkstoši jaunu pilnībā elektrisko automobiļu. Arī Latvijā pērnajā gadā VW bija pieprasītākais zīmols elektrisko automobiļu tirgū – pārdošanas apjoms salīdzinājumā ar 2022. gadu pieauga par 111%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!