Foto: NASA

Viens no lielākajiem sērijveida vieglajiem pasažieru automobiļiem pasaulē ir "Chevrolet Suburban" apvidus automobilis, kas ar savu sešu metru garumu nespēj ietilpt pat vidējā amerikāņu mājsaimniecības garāžā. Tad vēl ir visādi pagarinātie limuzīni un no citām nozarēm atvasinātie koplietošanas satiksmes monstri kā, piemēram, "Hummer H1". Tālāk ar vēl lielākiem gabarītiem seko dažādi kravas automobiļi un specializētā tehnika, no kuras, domājams, katrs zinās nosaukt tādus vairāku stāvu mājas lieluma "BelAZ" un "Caterpillar". Tomēr tos visus pārspēj kāds motorizētais pašgājējs jeb "rāpulis", kā to sauc paši izstrādātāji, tas gabarītu ziņā aizņem pilnvērtīgu beisbola laukumu.

Tālāk ar vēl lielākiem gabarītiem seko dažādi kravas automobiļi un specializētā tehnika, no kuras, domājams, katrs zinās nosaukt tādus vairāku stāvu mājas lieluma "BelAZ" un "Caterpillar". Tomēr tos visus pārspēj kāds pašgājējs jeb "rāpulis", kā to sauc paši izstrādātāji, tas gabarītu ziņā aizņem pilnvērtīgu beisbola laukumu.

Pasaulē vislielākais pašgājējs, kas tiek lietots līdz pat mūsdienām, tapa Aukstā kara laikā, kad ASV un Padomju Savienības savstarpējā sacensībā dažādās nozarēs "nauda nebija jautājums".

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!