Foto: Publicitātes foto

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā ekonomiski no Rietumiem izolētās agresorvalsts lielākajam autoražotājs "AvtoVAZ" saskāries ar vairākām piegādes problēmām, tādēļ šobrīd no ražošanas konveijera noripo "Lada" modeļi pat bez neviena drošības gaisa spilvena.

Drošības gaisa spilvenu trūkums skāris "Lada Granta" un "Niva" modeļus, vēsta vietējais medijs "Avtograd news", norādot, ka sestdien, 14. oktobrī 12 stundu maiņā no rūpnīcas konveijera noripoja aptuveni 590 vienības "Granta" modeļu – un visi nepilnīgā komplektācijā, tostarp pilnībā bez drošības spilveniem. Tajā pašā dienā tāda pati problēma bija 400 vienībām "Niva" apvidus automobiļu.

Visi šie nepilnīgi nokomplektētie automobiļi tika novietoti Toljati rūpnīcas teritorijas stāvvietā, ko apstiprina arī aculiecinieku fotogrāfijas.

Pagaidām nav zināms, vai drošības spilvenu trūkums skars arī "Lada Vesta" modeli. Šovasar Krievijas automobiļu dīleru asociācija ziņoja par piegādātiem nepilnīgi nokomplektētiem "Vesta" modeļiem. Pēc "Lada" pārdevēju vārdiem, 70 procentiem piegādāto "Vesta" automobiļu trūka avārijas trauksmes poga un plastmasas rāmītis multimediju sistēmas ekrānam. Toreiz autoražotājs taisnojās, ka šādi nepilnīgi aprīkoti automobiļi droši varot stāvēt ražotāja vai dīlera stāvvietā, bet pirms pārdošanas tiktu nokomplektēti atbilstoši specifikācijai.

Septembrī "AvtoVAZ" pārdeva 6231 pasažieru automobili un komerctransporta vienību, kas ir par 8,7% vairāk nekā augustā, kā arī absolūtais maksimums pēdējo divu gadu laikā. Šī gada trijos ceturkšņos "Lada" realizēta 243 tūkstošos vienību, kas gan ir gandrīz divkārt vairāk nekā 2022. gadā, kad Krievija uzsāka pilnu iebrukumu Ukrainā un saskārās ar civilizētās pasaules noteiktajām sankcijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!