Kā jums šķiet – kurš ir pasaulē senākais auto zīmols? "Mercedes-Benz"? "Ford"? Varbūt "Rolls-Royce"? Nē, šis tituls pieder franču kompānijai "Peugeot"! Patiesību sakot, šis vārds pat ir senāks nekā autobūve kopumā.

"Peugeot" tika dibināts vēl 1810. gadā, bet pirmo auto tas radīja vien pēc 79 gadiem – 1889. Kopš tā laika "Peugeot" saviem klientiem visā pasaulē ir pārdevis varāk nekā 70 miljonus automobiļu. Šoreiz studijas "RJ76 Films" raidījums "Tavs Auto TV" tuvāk aplūko vienu no svaigākajiem franču lauvas modeļiem – modernizēto pilsētas apvidnieku "Peugeot 2008".

Ceļā ar šo auto raidījums devies kopā ar cilvēku, kuram nav vārds "izaicinājums" nav svešs. Sandijs Semjonovs daudziem pazīstams kā karsto punktu korespondents, bet nu jau kādu laiku pievērsies dokumentālajam kino. Nesen tika izrādīta viņa un komandas veidotā filma par brīvības cīnītāju Gunāru Astru. Šovasar skatītāji arī varēja vērot Sandija veidoto dokumentālo seriālu par bokseri Mairi Briedi un sērijas "Taizeme tikai pieaugušajiem". Top arī jauni dokumentāli darbi par pašlaik Latvijas labāko autosacīkšu braucēju Mārtiņu Sesku un jau drīzumā LTV izrādīs raidījumu "Neatklātā Zemgale".

"Peugeot 2008" pilnīgi noteikti ir viens no tiem auto, kuru vispirms nopērk un pēc tam sāk lasīt tā tehniskos datus. Tas paņem ar savu izskatu – jo īpaši pēc modernizācijas. Tas ticis pie jaunām "acīm", jaunā "Peugeot" logo un lielākas "mutes".

Īsumā – "2008" ir kompakts, sportisks pilsētas "huligāns" ar paaugstinātu klīrensu un visnotaļ interesantu interjera dizainu. Mazmazītiņa stūrīte, 3D hologrāfiskais mērinstrumentu panelis, unikāls slēdžu un pogu dizains, kā arī taustei patīkami apdares materiāli.

Par motoriem runājot, "Peugeot 2008" ir ļoti daudzpusīgs "zvērs". Lētākajās versijās tas ir aprīkots ar 101 vai 131 ZS jaudīgu benzīnnieku, kas sapārots vai nu ar sešu pakāpju manuālo, vai astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu. Modifikāciju augšgalā ir 136 ZS jaudīgs hibrīds vai pilnībā elektriskais "e-2008" ar 156 ZS jaudu (ar pilnu uzlādi, pēc WLTP datiem, tas spēj veikt teju 400 km garas distances). "Peugeot 2008" cenas ir tik pat raibas kā modifikācijas – no 21 līdz pat 43 tūkstošiem eiro.

Neskatoties uz "džipīgo" tēlu, "2008" ir pieejams tikai ar priekšpiedziņu. Bet tik un tā tam nav jābaidās no sliktākiem ceļiem vai Pierīgas "bezceļiem". Pateicoties 170 mm klīrensam, šis auto ir kā jau kompaktais apvidnieks, spēs pievarēt lielāko daļu no vidējam braucējam Latvijā sastopamajiem ikdienas šķēršļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!