Jaunais "Nissan Townstar" ir automobilis, kā galvenais uzdevums ir uzticami kalpot un pelnīt naudu savam saimniekam. Atkarībā no versijas tā kravas telpa ir līdz pat 4,3 kubikmetriem; tajā var vest 777 kg un vilkt piekabi ar masu līdz 1500 kg, Turklāt šī procesa laikā tas nepatērē ne gramu degvielas.

Šo auto darbībā novērtēt studijas "RJ76 Films" raidījumam "Tavs Auto TV" palīdz cilvēks, kura atbildības sfērā ir rūpes par liela uzņēmuma autoparka uzturēšanu un atjaunošanu. Jānis Rapa vada "Tet" infrastruktūras atbalsta nodaļu. Uzņēmumā ir ap 400 auto, kas tiek apkalpoti ārpakalpojumā. Jānim arī pašam patīk braukt ar auto – ģimenes ceļojumos vasarā tiek mēroti ap pieciem tūkstošiem kilometru. Savukārt elektroauto popularitāti viņš saista ar tirgus evolūciju, kā arī pašu e-tehnoloģiju pilnveidi.

"Nissan Townstar" sirds ir 122 ZS jaudīgs elektromotors, tā griezes moments ir 245 Nm. Ja runā par "Townstar" akumulatoru, tas ir salīdzinoši mazs – tā ietilpība ir vien 45 kWh. Vasarā ar to ir gana, lai veiktu līdz 290 km garas distances. Savukārt šī busiņa uzlādes sistēma spēj paņemt pretī līdz pat 80 kW, un tas nozīmē, ka enerģijas krājumu atjaunošanai ātrajās uzlādes stacijās nebūs vajadzīgs diez cik daudz laika.

Ar šāda tipa braucamajiem, neskatoties uz salīdzinoši augsto iegādes vērtību (konkrētā auto cena ir nedaudz zem 40 tūkstošiem eiro), ir iespējams ietaupīt sava uzņēmuma līdzekļus. Un jo vairāk brauksi, jo lielāks būs ieguvums. Kilometra zemās izmaksas un fakts, ka šādiem auto servisa apkopes ir nepieciešamas tikai reizi divos gados, izgriež pogas iekšdedzes konkurentiem. Bet, kā jau noprotat, ir viens "bet": ziemā, kad gaisa temperatūra ir zemāka, šāda tipa automobiļu faktiskā nobraukuma diapazons ar vienu uzlādi ir jūtami zemāks nekā WLTP tabulās solītie 290 km...

Līdz ar to šis nebūs īstais auto kurjeriem, kuri katru dienu brauc no Rīgas uz Liepāju vai Daugavpili; tas būs piemērots maziem uzņēmumiem, puķu veikaliem, beķerejām, restorāniem utt. Dzīvojot pilsētā, šis auto taupīs naudu arī pilsētas stāvvietās (tās ir bez maksas pat Vecrīgā) un taupīs laiku sastrēguma stundās, jo sabiedriskā transporta josla likumīgi ir elektroauto rīcībā.

Pie stūres šim auto nav sajūtas kā autobusā, te viss ir gluži vai tāpat kā ikdienas braucamajos, varbūt nedaudz vairāk nodalījumu dokumentiem, planšetēm un citām lietām. Tas, pie kā ir jāpierod pārredzamības ziņā, ka kravas versijai nav atpakaļskata spoguļa un nevar "pamest aci" uz ceļu caur aizmugurējo durvju stiklu, jo tāda vienkārši nav.

"Nissan Townstar" gaita ir komfortabla un gluži tiek galā ar mūsmāju ceļu virsmas realitāti. Varbūt auto ir nedaudz skaļāks, taču komercauto tas ir pilnībā pieņemami.

Protams, svarīgākais "Townstar" elektromobilī ir kravas nodalījums. Atkarībā no versijas šī auto garums ir 4,49 vai 4,91 metri. Garākajā no tām brīvi var ierūmēt divas eiropaletes. Sānu durvis ir gana platas, savukārt aizmugurējās iespējams ļoti plaši, lai maksimāli atvieglotu iekraušanas darbus. Iekšpusē uz grīdas netrūks arī stiprinājumu kravas fiksēšanai.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!