Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Škoda" publicējusi jaunas fotogrāfijas ar trešās paaudzes "Superb" modeli, kas debitēja martā notikušajā Ženēvas autoizstādē. Jaunajā fotogrāfiju klāstā automobilis iemūžināts no vairākiem rakursiem un arī atklāj vairāk interjera detaļu.

Jau rakstījām, ka jaunais "Škoda Superb" modelis izgatavots uz "Volkswagen" koncerna modulārās platformas MQB, kas ļāvis automobiļa svaru salīdzinājumā ar priekšteci samazināt par 75 kilogramiem, neskatoties uz nedaudz pieaugušajiem gabarītiem. Automobilis kļuvis par 20 mm garāks (4 858 mm) un par 50 mm platāks (1 867 mm), bet tā riteņu garenbāze palielināta par 80 mm (2 841 mm).

"Škoda" apgalvo, ka "Superb" ir ietilpīgākais interjers un bagāžas nodalījums savā klasē. Jaunā "Superb" bagāžnieks sasniedz 625 litru tilpumu, kas ir par 30 l vairāk nekā priekštecim.

Jaunā "Superb" dizains ieturēts "VisionC" koncepta stilā, no kā sērijveida modelis aizguvis šauros lukturus un radiatora dekoratīvā režģa formu.

Tāpat čehu autoražotājs apgalvo, ka jaunais "Škoda Superb" kļuvis par 30 procentiem ekonomiskāks nekā iepriekšējais modelis, pateicoties vieglākai auto konstrukcijai un uzlabotajai virsbūves aerodinamikai. Tikmēr motoru jauda vidēji ir par 20% lielāka nekā iepriekš.

Bāzes versijā "Škoda Superb" tiks aprīkota ar 1,4 litru turbopūtes benzīna motoru, kas atkarībā no versijas attīsta 125 vai 150 zirgspēku jaudu. Savukārt jaudīgākais benzīna agregāts būs ar divu litru tilpumu un 280 ZS. No dīzeļmotoriem pieejams 1,6 litru agregāts ar 120 ZS, kā arī divu litru motors ar 150 vai 190 ZS.

Transmisijas – sešpakāpju manuālā vai divsajūgu sekvenciālā DSG. Tāpat automobilim būs pieejama arī pilnpiedziņas sistēma, kura izmanto "Haldex" viskosajūgu. Turklāt jaunais "Škoda Superb" būs pirmais markas modelis, kam pieejama arī adaptīvā balstiekārta DCC.

Automobili varēs aprīkot ar multimediju sistēmu, kura integrē "Apple CarPlay" un "Android Auto" operētājsistēmu. Turklāt arī jaunā "Škoda Superb" durvīs par papildus samaksu varēs iegūt lietussargu turētāju. Vēl no aprīkojuma iespējām var atzīmēt adaptīvo kruīza kontroli, trīsjoslu klimata kontroli un bezvadu interneta piekļuves punktu ar 4G tīkla atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!