Foto: Publicitātes foto

Aizvadītās nedēļas nogalē, 1. februārī "Trentini" telpās, Rīgā tika prezentēts "Volvo" vismazākais apvidus automobilis "EX30". Elektriskais automobilis jau nonācis Latvijas tirgū un maksā no 39 tūkstošiem eiro. Ar vislielāko akumulatoru "Volvo EX30" spēšot nobraukt līdz pat 476 kilometrus ar vienu uzlādi.

"Volvo" norāda, ka "EX30" ir vismazākā "oglekļa pēda" visā modeļu saimē – mazāk nekā 30 tonnas CO2, ņemot vērā automobiļa ražošanu un tā dzīves ciklu līdz 200 tūkstošu kilometru nobraukumam. Automobili varēs iegādāties vai nu par "abonēšanas" maksu 599 eiro mēnesī vai arī uzreiz par pilnu cenu 36 tūkstošu eiro apmērā.

Zviedru markas vismazākajam apvidniekam būs trīs modifikācijas – bāzes versijā tas būs ar vienu elektromotoru (272 ZS, 343 Nm) un 51 kWh akumulatoru. Šādā versijā automobilis ar pilnu uzlādi nobrauks līdz 344 km. Vidējais variants ir ar to pašu motoru, bet 69 kWh akumulatoru. Savukārt jaudīgākā būs "Twin Motor Performance" versija ar diviem elektromotoriem, kas summāri attīsta 428 ZS un 533 Nm, kas no vietas līdz 100 km/h paātrināsies superauto cienīgās 3,6 sekundēs.

Neatkarīgi no "Volvo EX30" versijas maksimālais braukšanas ātrums būs ierobežots pie 180 km/h atzīmes. Versijas ar vienu elektromotoru spēs uzņemt akumulatoru uzlādi ar 134 kW jaudu, bet divu motoru versijā – ar 153 kW jaudu.

Pārstrādātie materiāli plaši izmantoti arī automobiļa interjerā. Piemēram, grīdas segums ir izgatavots no pārstrādātām plastmasas pudelēm, arī priekšējais panelis ir no otrreizējiem plastmasas materiāliem, bet dekoratīvā apdare – no veciem džinsiem. Kopumā modelim būs pieejami četri interjera noformējuma varianti.

Vēlāk "Volvo EX30" modelim pievienošoties vēl arī "Cross Country" versija, kas atšķirsies ar augstāku klīrensu, melniem 19 collu riteņu diskiem, plastmasas papildu aizsargiem automobiļa priekšā un aizmugurē, kā arī Zviedrijas karoga emblēmiņu motora pārsega stūrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!